Amasya

Diyarbakır'daki terör saldırısı

19:12 15 Ağustos 2016
Diyarbakır'daki terör saldırısı

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Diyarbakır'da bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısını kınadı.

Tuncer, Suluova ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Mustafa Tuncer, Diyarbakır'da bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 4 polisin şehit olduğunu, 2 sivil vatandaşın da hayatını kaybettiğini anımsattı.

Terör saldırısını lanetlediğini belirten Tuncer, şöyle konuştu:

"Bu saldırıyı lanetlemek bile yetersiz kalıyor. Bunu kimin yaptığının bir önemi yok. Kim yaparsa yapsın bu tür bir saldırının insani bir savunması da olmaz. Terörle mücadelede ciddi anlamda dış devletlerin ve komşularımızın bize destek vermesi gerekir. Saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum."

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkinde değerlendirmelerde bulunan Tuncer, darbe girişiminin Türk milletini birbirine daha da kenetlediğini dile getirdi.

Toplumdaki ayrışmanın ortadan kalktığını vurgulayan Tuncer, "Yani birlik beraberliğe vesile oldu. Uzlaşma kültürü yerleşti. Siyasetçilerin birbirlerine karşı olan sert sözleri ve eylemleri bu darbe girişimi neticesinde tamamen ortadan kalktı. Çünkü ülkenin siyasette kavgaya değil, tam tersine halka, millete örnek olacak bir şekilde barışa ve uzlaşmaya ihtiyacı olduğunu gördük." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.