Amasya

Suluova TSO ve KOSGEB protokol imzaladı

13:35 18 Ağustos 2016
Suluova TSO ve KOSGEB protokol imzaladı

Suluova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Amasya KOSGEB İl Müdürlüğü arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı protokolü imzalandı.

TSO binasında gerçekleştirilen törende konuşan, Amasya KOSGEB İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, KOSGEB destekleri içinde önemli bir yere sahip olan girişimcilik desteklerinin ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünde temel faktör olan girişimciliğin desteklenerek yaygınlaştırılması amacıyla verildiğini ifade etti.

Amasya genelinde 2016 yılında 15 kurs düzenlediklerini ifade eden Kukuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kurslardan 360 girişimci sertifika aldı, bunlardan 100 kişi ise hibe alarak kendi iş yerlerini açtı. İlimizde girişimcilik kurslarına katılıp ta iş yeri açanların oranı ilde yüzde 27, Türkiye genelinde ise yüzde 11, dünya genelinde ise yüzde 5 oranındadır. İlimiz bu konuda iyi bir oran yakaladı. 2011 Haziran ayından bu güne kadar olan 5 yıllık zaman zarfında ise 450 kişi bu kurslara katılarak destek aldı."

Suluova TSO Başkanı Turgut Aksu ise oda olarak girişimcilerin gelişmesi için bütün imkanları kullandıklarını belirterek, “23-26 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan kurslarda verilecek 32 saatlik eğitim sonunda girişimci kursiyerlerimiz belge alarak hibe alma hakkına kavuşacaklar. Hibe destek başvurusu yaptıktan sonra bayanlar, şehit yakınları, gaziler ve engelliler için yüzde 90 oranında, erkekler için ise yüzde 70 oranında 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da makine ve teçhizat alımları için faizsiz kredi verilmektedir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kukuş ile Aksu, Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı protokolüne imza atarak hayırlı olmasını diledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.