Amasya

Suluova'da 10. Akdağ Yayla Şenliği yapıldı

20:50 21 Ağustos 2016
Suluova'da 10. Akdağ Yayla Şenliği yapıldı

Amasya'nın Suluova ilçesinde düzenlenen Akdağ Yayla Şenlikleri'nin 10'uncusu gerçekleştirildi.

Akdağlılar Derneğince Kapaklı Mesire alınında gerçekleştirilen şenliğe katılan AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, yaptığı konuşmada, bu tür şenliklerin toplumların birlik ve beraberliklerine önemli katkılar sunduğunu belirtti. Gaziantep'teki terör saldırısını kınayan İpek, Türkiye'nin zor ve önemli bir süreçten geçtiğini vurguladı.

Dünyadaki küresel oyuncuların bilek güreşi yaptığını ifade eden İpek, "Dünyadaki gelişmelerin yaşandığı, küresel oyuncuların bilek güreşi yaptığı, meydan okumaların gerçekleştiği yer Türkiye'nin etrafıdır. Bu gelişmelerin en büyüğünü bir ay önce yaşadık. Rabbimizin yardımı ile milletimizin feraseti ve Cumhurbaşkanımızın duruşu ile 15 Temmuz günü darbe girişimini önledik. Birlik ve beraberliğimiz de devam etti. Tüm dünya ise 'bu dünyada yaşayan en büyük millet, en cesur millet Türk milletidir' diyerek bu dik duruşa hayran kaldı." dedi.

Saldırıların durmadığına işaret eden İpek, şöyle devam etti:

"Ancak durmadılar, devam ediyorlar. Gaziantep'teki gibi hain saldırılar düzenliyorlar. FETÖ terör örgütüne olduğu gibi bunların da hepsinin hesabı sorulacak. Anadolu coğrafyası ve Türkiye bütün medeniyetlerin geliştiği, çok önemli geçiş noktası olan, büyük medeniyet ve imparatorlukların kurulduğu ve de bize bin yıldır yurtluk yapan topraklardır. Bugün yaşadığımız olayların tamamı Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesinden kaynaklanmaktadır. Eğer biz birlik ve beraberlik içinde olmasaydık, siyasetimiz çok parçalı olsaydı bu olaylar olmazdı. Türkiye'nin büyümesinden korkan küresel güçler Türkiye'nin üzerinde çeşitli oyunlar oynuyorlar. Onun için biz Türkiye'de birlik ve beraberlik içinde olmalıyız ve bu coğrafyada büyük medeniyetleri kurmalıyız. Allah bu milletin kaderine bu coğrafyada lider olmayı nasip edecektir."

Dernek Başkanı Yılmaz Keten de geleneksel olarak 10 yıldır düzenlenen şenliklerin eğlence ve müzik bölümlerinin yaşanan terör saldırıları nedeniyle iptal edildiğini belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi Türk milletinin daima devletine sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından 66 güreşçinin katılımıyla Geleneksel Akdağ Yayla Şenlikleri Karakucak Güreşleri yapıldı. Çekişmeli geçen müsabakalar sonunda başpehlivanlığı Nuri Can Ateş kazandı. Geleneksel matrak ve tarihi savaş oyunları gösterileri, yöresel yarışmalar, mani atışmaları, şiir sunumları ile devam eden etkinlikler, motokros gösterileri ile sona erdi.

Şenlik Ağalığını AK Parti İlçe Başkanı Muhammed Biçer’in kazandığı yayla şenliklerine Belediye Başkanı Fatih Üçok, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Güreşçi Mahmut Demir, Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Sarı, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.