Amasya

Merzifon Kitap Fuarı açıldı

18:48 25 Ağustos 2016
Merzifon Kitap Fuarı açıldı

Merzifon Belediyesi tarafından organize edilen Merzifon Kitap Fuarı törenle açıldı.

Amasya Valisi Salih Işık, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kitabın öneminin tartışılmaz olduğunu, kitap okuma fikrinin eylem bazına geçmesi için her bireyin kitap okuması gerektiğini söyledi.

Önemli bir etkinliğin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu etkinliklerin i̇limize, Merzifon’a ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu etkinlikleri gerçekleştiren belediye başkanımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bölgemiz kültürlerin ve yolların buluştuğu bir bölge. Kültürel anlamda 8 bin 500 yılık bir tarihi var. Medeniyetler ve kültürler adeta bir halkanın zincirleri gibi birbirine bağlı. Geçen gün Oluz Höyük’ü gezdim. 10 yıllık bir kazı geçmişi var. 10 yıl içinde 10 medeniyetin izine rastlanılmış. Dolayısıyla bölgemiz bir açık hava müzesi. Bu tür faaliyetler ile değerler ortaya çıkarılıyor ve insanımıza tanıtılıyor. Kitap fuarımızın, Merzifon’a ve Amasya’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Programa Vali Işık’ın yanı sıra CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, İlçe Kaymakamı Ozan Balcı, İlçe Belediye Başkanı Alp Kargı, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Kitap fuarına 27 yayınevi ve 62 yazarın katıldığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.