Amasya

Suluova'da Z-Kütüphanelerin yapımına başlandı

13:43 30 Ağustos 2016
Suluova'da Z-Kütüphanelerin yapımına başlandı

Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk ve orta dereceli okullara yapılacak üç "Z-Kütüphane"nin (zenginleştirilmiş kütüphane) yapımına başlandı.

İnşasına başlanan Z-Kütüphaneler hakkında bilgi veren Suluova İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, TOKİ Çelebi Mehmet İlkokulu, Hürriyet Ortaokulu ve Fen Lisesinde Z-Kütüphane açılacağını ve bunun için gerekli alt yapı ve kurulum çalışmalarının başladığını belirtti.

Z-Kütüphanenin estetik tasarımıyla öğrencilerin okulda bilgiyi sevme, öğrenme ve dinlenme etkinliklerine imkan veren sosyal bir etkinlik alanı olduğunu belirten Davu, şunları kaydetti:

"Z-Kütüphane bilgiye erişimde fırsat eşitliği sağlar. Modern ve estetik tasarımlı bir ortamda sesli ve elektronik kitaplar ile okuma zevki uyandıran bir ortam oluşturur. İçerisinde temel eserleri de barındıracak Z-kütüphane, bilgi teknolojisi sınıfıyla kütüphaneyi bir araya getirerek ve okulun giriş katına konumlandırılarak öğrencilerimize ve velilerimize hizmet sağlayacaktır. Öğrencilerin burada daha çok zaman geçirerek bilgilerini artıracağına inanıyorum. Öğrencilerimizin ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasında her zaman daha çok gayret içerisinde olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.