Amasya

30 Ağustos Zafer Bayramı

23:41 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Merzifon Belediyesi önünden başlayan "Milli iradeye saygı ve zafer yürüyüşü", Çanakkale Şehitler Parkı'nda sona erdi.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, "Milli iradeye saygı ve zafer yürüyüşü" düzenlendi.

Merzifon Belediyesi'nce düzenlenen programa katılanlar, yaklaşık 2 kilometre boyunca ellerindeki meşaleler ve Türk bayrakları ile yürüdü.

Yürüyüş sonunda vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Belediye Başkanı Alp Kargı, "30 Ağustos Zaferi çok önemli bir zafer, bizler için anlamlı birgün. Çünkü vatanımızı, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu topraklarda bize huzur ve güven içinde yaşamamız için bıraktığı toprakların üstündeyiz. 30 Ağustos, bağımsızlığın ilk adımıdır, o nedenle çok değerli ve çok kıymetlidir bizler için." dedi.

Çok zor dönemden geçildiğini belirten Kargı, "Bugün yapılan bu etkinlik bizim için bir eğlence değildir. Ancak milliği ve manevi değerlerini kaybeden milletler sonsuza kadar yaşayamazlar. Bu topraklarda başımıza ne gelecek diye korkarak gezmeyelim, huzurumuz eksik olmasın." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.