Amasya

Dünya Yaşlılar Günü

14:54 01 Ekim 2016
Dünya Yaşlılar Günü

Amasya Valisi Salih Işık, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Suluova Hacı Muammer Koca Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlıları ziyaret etti.

Vali Işık, merkezde kalan yaşlıların günlerini kutlayarak çiçek verdi ve ellerini öperek onlarla sohbet etti.

Yaşlıların her türlü saygı ve sevgiyi hak ettiğini vurgulayan İpek, onların hayatın manevi dinamiği ve direği olduğunu dile getirdi.

Şartlar çerçevesinde bazı yaşlıların çocuklarının yanında barınma şansı bulamadığını belirten İpek, "Bu anlamda devletimiz, bu tür müesseseler kurarak onlara en güzel şekilde bakıyor. Maddi manevi, sağlık anlamında her türlü imkanları sunuyor. Yaşlılarımız için her şeyi yapmaya değer. Burada en önemli şey, bu insanların hayatla pozitif bağlarını sürdürmek. Tabiri caizse onları gülümsetebilmek. Biz de yaşlılarımızı ziyaret edip sohbetlerinde bulunduk. Yaşlılarımız gülümsedi, biz de gülümsedik." ifadelerini kullandı.

Birlikte yemek yediği yaşlıların sorun ve taleplerini dinleyen Işık, çeşitli hediyeler de verdi.

Ziyarete Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tankçı Kurmay Albay Zafer Uğur, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Sadi Ergin ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Talat Keskin de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.