Amasya

Kitap okumanın önemine kliple dikkati çektiler

15:29 24 Mart 2017
Kitap okumanın önemine kliple dikkati çektiler

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde ilkokul öğretmen ve öğrencileri, hazırladıkları kliple kitap okumanın önemine dikkati çekti.

Gümüş İlkokulu'nun öğretmen ve öğrencileri, çocukları bilgisayar oyunlarına yönelmeleri yerine kitap okumaya davet ettikleri bir klip hazırladı.

Klip, Kütüphaneler Haftası kapsamında okulda düzenlenecek etkinlikte, ilçe genelindeki öğrencilere izletildikten sonra sosyal medyadan paylaşılacak.

Okul Müdürü Burak Öğreten, AA muhabirine yaptığı açıklama, öğrencilerin güzel bir işe imza attığını vurgulayarak, "Klibimizi, çocuklarımıza tablet ve bilgisayar bağımlılığının ne kadar yanlış olduğunu, bunun alternatifi kitabın insanı ne kadar mutlu edebildiğini anlatabilmek için çektik." dedi.

Okul öğretmenlerinden İlknur Öğreten de çocukların bilgisayar başında çok fazla vakit geçirdiğine işaret etti.

Farkındalık oluşturmak için okulda okuma köşeleri hazırladıklarını ve çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Öğreten, şunları kaydetti:

"Bir şarkının sözlerini öğrencilerimizle yeniden düzenledik. Çocuklarımız bunu yaparken hem çok eğlendi hem de hafızalarında kitap okumanın önemini daha iyi yer etti. Umut ediyoruz ki bu klip sayesinde kitap okumanın önemi, daha farklı şekilde öğrencilerimize yansıtılacak. Kitap okumaya daha fazla önem verecekler. Çünkü öğretmen olarak, anne olarak, bir birey olarak hepimizin kitap okumaya ihtiyacı var. Kitap okuyarak ufkumuzu geliştirebiliriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.