Amasya

Kitabının baskı masraflarını el işi ürünlerle çıkarmaya çalışıyor

14:22 22 Mayıs 2017
Kitabının baskı masraflarını el işi ürünlerle çıkarmaya çalışıyor

Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan Yağmur Arduç, yazdığı "Elyasa Cennetimde Dans" isimli kitabını bastırmak için gerekli parayı karşılayabilmek amacıyla el işi ve örgü yapıyor.

İşçi bir baba ve ev hanımı annesiyle yaşayan 30 yaşındaki Yağmur Arduç, öğrenim gördüğü İstanbul Üniversitesi Latin Dili ve Edebiyatı Bölümünü geçen yıl sağlık sorunların nedeniyle 2. sınıftayken bırakmak zorunda kaldı.

Ailesinin yanına dönen Arduç, okuduğu kitaplardan etkilenerek kitap yazmaya karar verdi. "Elyasa Cennetimde Dans" adını verdiği 250 sayfalık kitap yazan Arduç, kitabını bastırabilmek için yayınevleriyle görüştü.

Kitabın yayımlanması için 5 bin lira civarında para gerektiğini öğrenen Arduç, Bunun üzerine atkı, bere, iğne oyası yapıp satmaya başladı. Arduç, böylece kitabını yayınlayabilmek için gerekli parayı biriktirmeye çalışıyor.

- "Kitabımın okuyucu ile buluşacağına inanıyorum"

Arduç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okumayı çok sevdiğini, okuduğu kitaplarla derin bir bağ kurduğunu söyledi.

Kitaplar sayesinde insanların hayatlarına müdahale etmeden onlarla iletişim kurulabildiğine dikkati çeken Arduç, kendisi de başkalarının yüreklerine dokunmak istediği için kitap yazmaya karar verdiğini belirtti.

Okudukça insanda yazma isteğinin arttığını dile getiren Arduç, şöyle devam etti:

"İlk başlarda kitap yazabileceğimi ya da düşüncelerimi yazıya dökebileceğimi düşünmemiştim. Okudukça bu, bir tutkuya dönüşüyor. Kitabımı yazarken gözlem yaptım. Pek çok insanın ve olayların etkisi oldu bende. Bunları yazarken, kurguyu oluştururken pek çok faktörden etkilendim fakat kitabımın içeriği ve anlatımı tamamen kurgudan oluşmakta. Güncel roman türünde bir kitap yazdım. İnsanın okuduğunda kendinden bir parça bulacağına inandığım güzel ve tatlı bir öykü oluştu. Kitabımı bitirdikten sonra okumaya daha çok ilgi duyarak diğer kitabımı da yazmaya başladım."

Kitabını yayımlatmak için bir yayınevinden olumlu yanıt aldığını fakat maddi imkanlarının masrafları karşılamaya yetmediğini vurgulayan Arduç, pek çok insanla görüştüğünü ama destek bulamadığına işaret etti.

Ne yapabileceğini düşünürken el işi yapmaya karar verdiğini anlatan Arduç, şunları söyledi:

"El işi zorlu bir iş, sipariş üzerine çalışıyorum. İsteğe göre elimizden ne gelirse yapıyorum. Arkadaşlarım, çevrem, daha çok gelinlik kızlar çeyizlerine bir şeyler istiyor. Ben de elimden geldiğince çalışıyorum. El işi yapımı uzan zaman aldığı için çok fazla katkı sağlamıyor. Yine de elimden geleni yapmaya devam ediyorum. Umudumu kaybetmedim. Küçük problemlerle vazgeçecek bir kız değilim. Bir gün kitabımın okuyucu ile buluşacağına inanıyorum. Kitabım için bir slogan bulmuştum. 'Aşk dansla başladı, ilk kitabım aşkla başladı, aşkla yazmaya devam'. Dolayısıyla yazmaya ve çalışmaya aşkla devam ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.