Amasya

SGK borcu yapılandırmasında son takvim

12:45 26 Mayıs 2017
SGK borcu yapılandırmasında son takvim

Amasya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, "SGK prim ve ceza borçlarını yapılandıran vatandaşlarımızın, peşin ödeme tutarlarını veya ilk taksit tutarlarını son ödeme tarihi olan 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar mutlaka ödemeleri gerekmektedir." dedi.

Yurt Şenel, yaptığı açıklamada, sosyal güvenlik prim borçları ile vergi borçlarının 6736 sayılı yasa kapsamında yeniden yapılandırıldığını, kanun hükümlerinden yararlanan vatandaşlara, yapılandırılan tutarları peşin veya taksitler halinde ödeme imkanını verildiğini söyledi.

31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödeme yapmayan vatandaşların yapılandırmadan doğan avantajları kaybedeceklerini de dile getiren Yurt Şenel,

"Aksi takdirde birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı Kanundan yararlanma hakkını kaybedecekler ve yapılandırmaları bozulacaktır. Yapılandırmasını bozanların borçlarına her türlü faiz ve ceza geri eklenecek olup, borçların tahsili içinde icra takibine başlanılacaktır." diye konuştu.

Kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih ederek yapılandırılan tutarları ödemeyen borçluların mayıs ayı sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden yararlanabileceklerine dikkati çeken Şenel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TBMM’de bu ay kabul edilen yeni yapılandırma kanunu da daha önceki eski borçları değil sadece yapılandırma döneminden sonra oluşan yeni borçları kapsayacağı için eski borçlar için yeni yapılandırmadan yararlanamayacaklardır. Bu nedenle kesinlikle yeni bir beklenti içinde olmayıp, yapılandırma borcunun peşin veya taksit ödemelerini yatırmaları için son şans olan 31 Mayıs 2017 tarihinin kesinlikle kaçırılmaması gerekmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.