Amasya

Suluova'da Şehit Aydın Korkmaz Kütüphanesi açıldı

17:14 19 Ekim 2017
Suluova'da Şehit Aydın Korkmaz Kütüphanesi açıldı

İl Jandarma Komutanlığınca, Suluova Mehmet Bilgili Ortaokulu'na Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Aydın Korkmaz adına yaptırılan kütüphanenin açılışı törenle yapıldı.

Açılışta konuşan Amasya Valisi Osman Varol, hedeflerinin manevi değeri yüksek kuşaklar yetiştirmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bizler akademik olarak çok başarılı nesiller ve iş hayatında çok yukarılara çıkmış bireyler yetiştirebiliriz ancak bunun içerisini bir takım değerler ile dolduramazsak o kuşakların bize hiçbir katkı sağlamayacağını düşünüyorum. Aslında bunun ne anlama geldiğini yakın tarih olan 15 Temmuz gerçeği ile yaşadık. Çocuklarımızı yetiştirirken de sürekli olarak onlara bu kahramanları hatırlatmamız gerekir. Onun için bu tip çalışmalar manevi olarak çok önemli ve değerlidir. Emeği geçen il jandarma komutanımıza, kıymetli eşlerine, personellerine ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selami Akşit ise konuşmasında, vatan uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerin aziz hatıralarını canlı tutmak ve öğrencilere farkındalık kazandırmak maksadıyla böyle bir çalışma yaptıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından kütüphane açılışı yapıldı, daha sonra İl Jandarma Komutanlığına ait narkotik köpek timi gösteri yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.