Amasya

Merzifon’da çilek ve hünnap yetiştiriciliği

14:29 28 Ekim 2017
Merzifon’da çilek ve hünnap yetiştiriciliği

Merzifon Ziraat Odası çiftçileri alternatif ürünlerle tanıştırmak amacıyla çilek ve hünnap yetiştiriciliği için çalışma başlattı.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede hem tarımı geliştirmek hem de çiftçileri farklı ürünler yetiştirmeye teşvik etmek için biz dizi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının çiftçilerin az maliyetle bol ürün elde etmesi olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Başlattığımız teşvik çalışmalarıyla çiftçilerimizi çilek, hünnap yetiştiriciliğine yönlendiriyoruz. Bu yıl Merzifon'da yaklaşık 60 dönüme yakın çilek yetiştirildi.

Hünnap'tan da istediğimiz randımanı alıyoruz. Hünnap, çilek meyveleri çiftçimize para kazandırabilecek alternatif tarım ürünleri. Düşüncemiz çiftçimizin yetiştirdiği ürünlerden birisi para etmezse en azından diğeri eder ve ek gelir sağlar mantığı. Sürdürdüğümüz çalışmalarla çiftçilerimizde kendilerini sadece arpa, buğday, soğan, pancar üretimine endekslemeyecekler."

Çelik ayrıca, hesabı yapıldığında hünnap ve çileğin diğer tarım ürünlerinden daha karlı bir iş olduğunu kaydederek, "Amacımız Merzifon'u çilek ve hünnap merkezi yapmak, çiftçimizi de geniş yelpazede üretim yapmasını sağlamaktır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.