Amasya

Amasya'da ilk koroner anjiyograf uygulaması

17:56 13 Ocak 2018
Amasya'da ilk koroner anjiyograf uygulaması

Amasya'da ilk koroner anjiyografi işlemi, Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başarıyla gerçekleştirildi.

Göğüs ağrısı şikayetiyle Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine başvuran 84 yaşındaki Mehmet Aktaş'a yapılan tetkiklerde, koroner arter tıkanması tespit edildi.

Yrd. Doç. Dr. Gökhan Keskin tarafından uygulanan koroner anjiyografinin, başarılı şekilde gerçekleştirilmesinin ardından hasta sağlığına kavuşturuldu.

Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Amasya'da ilk koroner anjiyografi işlemini yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Artık bu tür tedavilerin Amasya'da yapılabileceğini belirten Keskin, "Bizler de kardiyoloji ekibi olarak hastalarımız için elimizden geleni daha iyi imkanlarla yapmaya devam edeceğiz." dedi.

İl Sağlık Müdürü Öner Nergiz de kalp hastalıklarının sıkça rastlanan hastalıklardan biri olduğunu vurgulayarak, Amasya'ya en yakın koroner anjiyografi uygulanabilecek merkezin 100 kilometre uzaklıkta bulunduğuna dikkati çekti.

Kent dışına gerçekleştirilen hasta sevklerinin yüzde 63'ünü kardiyovasküler sistem hastalıklarının oluşturduğuna işaret eden Nergiz, şunları söyledi:

"Amasya'da önemli bir tıbbi hizmet eksikliği giderilmiş oldu. Dakikaların bile büyük önem arz ettiği kardiyovasküler sistem hastalıklarının teşhis ve tedavisinde vatandaşlarımızın çevre illere sevk edilmesinin önüne geçilecektir. Koroner anjiyografi ünitesinin hizmete açılmasında bize her türlü desteği veren milletvekillerimiz Naci Bostancı ve Haluk İpek’e, Amasya Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay'a ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine şahsım, kurumum ve Amasya halkı adına teşekkür ediyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.