Amasya

Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Güven:

16:46 05 Mart 2018
Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Güven:

Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Güven, sendika genel merkezinin Merzifon Yeni Çeltek Şubesi'ni kapatma kararına karşı, işçilerle birlikte hukuki mücadele başlatacaklarını söyledi.

Merzifon Yeni Çeltek Linyit İşletmesi'ndeki işçileri ziyaret eden Güven, yaptığı açıklamasında, sendika genel merkezinin aldığı kapatma kararının yasal dayanağının olmadığını belirtti.

Yeni Çeltek Linyit İşletmesi'nde 56 yıldır hizmet veren ve 526 üyesi bulunan sendika şubesinin kapatılması ile sendikaya üye maden işçilerinin yasal haklarını arayamaz hale getirilmek istendiğini belirten Güven, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar bu işletmede yaşadığınız sıkıntıları hep sizlerin birlik ve beraberliği aşmıştır. Buradaki işçinin yapısı birilerini rahatsız ediyor. Ben onu görüyorum. Sendika genel merkezinde alınan kararların altına ben de şerhimi koydum. Çeşitli bahanelerle şubeyi kapatmak istiyorlar. Birlik beraberlik içinde hareket etmeniz rahatsızlık oluşturuyor. Merzifon Yeni Çeltek Şubesi'ni kapatma kararına karşı yasal yollardan hukuki mücadele başlatacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.