Amasya

Kaymakam Karagül'ün okuma yazma kurslarını ziyareti

18:06 06 Mart 2018
Kaymakam Karagül'ün okuma yazma kurslarını ziyareti

Suluova Kaymakamı Vural Karagül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Suluova ilçesinde açılan kurslarda incelemelerde bulundu.

Kaymakam Karagül, ziyarette yaptığı konuşmada, ilçe genelinde okuma yazma seferberliği başlattıklarını ve bu kapsamda tespiti yapılan vatandaşlar için kurslar açtıklarını söyledi.

İmkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen ve okuma yazma öğrenemeyen vatandaşların ücretsiz açılan kurslara yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Karagül, şunları söyledi:

"Okuma ihtiyacı barut gibidir. Bir kere tutuşunca artık onu söndüremezsiniz. Allah’ın ilk emri de ‘oku’ olan bir dinin mensupları olarak öğrenmenin yaşı olmaz. Hedefimiz Suluova’da tek bir okuma yazma bilmeyen vatandaşımızın kalmamasıdır. İnşallah kursların ardından vatandaşlarımız sosyal hayatın içerisinde işlemlerini kimseden yardım almadan ve kolayca yapabilecekler."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu da ilçe merkezi ve köylerde 221 kursiyere 22 kursun açıldığını ve gelen talepler doğrultusunda kurs açmaya devam edeceklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.