Amasya

Okuma yazma kursuna çocuklarıyla gidiyorlar

14:43 16 Mart 2018
Okuma yazma kursuna çocuklarıyla gidiyorlar

Suluova ilçesinde okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kurslara bazı kadınlar, çocuklarıyla katılıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu, Şehit Osman Şeker ilkokulunda devam eden okuma yazma kurslarını ziyaret etti.

İlçe genelinde 25 okulda açılan kurslara 221 kursiyerin katıldığını aktaran Davu, okuryazar olmayan tüm vatandaşlara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Öğrenmenin yaşı ve zamanı olmadığını ifade eden Davu, "Geçmişte bu eğitimi alamayıp içinde ukde kalan bayanlar, okuma yazma seferberliğini duyar duymaz başvuru yaptı. Bazı bayanlar şartlarını zorlayarak, gerekirse küçük çocuklarını yanlarına alarak bu fırsatı değerlendiriyor. Özellikle bu bayanların okuma yazma öğrenme azmini takdir ediyoruz." dedi.

Kursiyerlerden Ayşegül Demir de 3 kız çocuğu olduğunu ve birinin ilkokul birinci sınıfa gittiğini aktardı.

Küçük kızı ile aynı sıralarda okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Demir, "6 yaşımdayken babam beni okula götürmüş ama küçüğüm diye kaydetmemişlerdi. Sonra babam vefat edince kimse benimle ilgilenmedi. Her zaman okuma aşkı ile yaşadım. Yıllardır içimde kalmıştı. Şimdi kursa kızımla beraber gidip geliyoruz. Birbirimize yardım edip ikimiz de hızla öğreniyoruz." ifadelerini kullandı.

Altı çocuk annesi Emine Güney de fırsat olarak gördüğü okuma yazma kurslarına bırakacak kimsesi olmadığı için 3 küçük çocuğu ile geliyor.

Çocukları sınıftaki oyuncaklarla oynarken kendisi okuma yazma öğrenen Güney, küçükken yaşadığı köyde okul bulunmadığını, diğer köylerdeki okul uzak olduğu için babasının kendisini okula göndermediğini belirtti.

Okula gidemediği için yıllarca üzüntü duyduğunu dile getiren Güney, "İçimde hep böyle bir heves kaldı. Şimdi öğreniyorum. Okuma yazma öğrenmek güzel bir duygu. Bir yere gittiğin zaman hangi arabaya bineceğini bilmek gerekiyor. Birilerine danışmak her zaman olmuyor. Öğrendikçe kendime güveniyorum, öğrendikçe kendimi daha mutlu hissediyorum." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.