Amasya

TÜGVA'dan kitap okuma etkinliği

17:39 31 Mart 2018
TÜGVA'dan kitap okuma etkinliği

Amasya'da, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kitap okuma etkinliği düzenlendi.

TÜGVA Amasya Temsilciliği tarafından, Şehzadeler Gezi Yolu'nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler ve vatandaşlar kitap okudu.

TÜGVA İl Temsilcisi Bilal Eken, kütüphaneleri hayatın içine almayı hedeflediklerini söyledi.

Her kütüphanenin insanoğlunun yüzyıllar süren macerasını anlattığının altını çizen Eken, "Unutmayalım ki teknolojinin geldiği seviyeye rağmen kitaplar kendini geliştirmek isteyenlerin vazgeçilmez hazineleridir. Bu eşsiz hazineye sınırsız erişim sunan kütüphaneleri uğrak mekanlarımızdan biri haline getirmek, araştırma ve inceleme ruhumuzun yaşaması için önem arz etmektedir." dedi.

Etkinliğe Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de katıldı.

- Suluova

TÜGVA Suluova Temsilciliğince 1 Eylül Parkı'nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler, öğretmenler ve parkta bulunan vatandaşlar, bir süre kitap okudu.

Bu sırada öğrencilerin yanına gelen AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, teknolojik gelişmeler nedeniyle kitap okuma oranının düştüğünü söyledi.

Yeterli oranda kitap okumayan insanların bilgi haznesinin az veya yetersiz olduğunu dile getiren İpek, "Yeterli kitap okumayıp kelime haznesini geliştirmeyen insanlar kendini ifade edemediği gibi toplum içinde yer bulmakta zorlanır. İnsanın hayatının her alanında başarılı olması için yeteri kadar kitap okuması lazım. Tarihte çok başarılı olduğumuz Selçuklu ve Osmanlı dönemleri, kitabı en çok okuduğumuz ve çok zengin kütüphanelerimizin bulunduğu dönemlerdir. İnşallah bu tür etkinlikler sayesinde gelecek daha iyi olacak." ifadelerini kullandı.

TÜGVA İlçe Temsilcisi Tekin Alpaslan da kütüphaneleri ve kitapları hayatlarının içine almak için Türkiye genelinde olduğu gibi Suluova'da da "Sen de kitabını al gel, birlikte okuyalım" isimli okuma etkinliği düzenlediklerini aktardı.

Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu da katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.