Amasya

Merzifon'da engellilere medikal malzeme yardımı

17:47 19 Ekim 2018
Merzifon'da engellilere medikal malzeme yardımı

Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yürütüldüğüne işaret eden Demirkale, "Vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Her vatandaşımız aslında bir engelli adayıdır. Bizlerin engelli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek isterim. Bütün sıkıntılarında onların yanında olduğumuz için büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu konuda Merzifon Türkiye'ye örnek olacak konumda." diye konuştu.

Merzifon Bedensel Engelliler Yardımlaşma Derneği tarafından engelli vatandaşlara akülü araç ve medikal malzeme dağıtıldı.

Dernek binası önünde düzenlenen törene Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Canpolat, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Demirkale, burada yaptığı konuşmada, devletin ve sivil toplum kuruluşlarının engellilerin hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik birçok çalışmaya imza attığını söyledi.

Merzifon Engeliler Derneği Başkanı Keriman Topal ise İlçe Müftülüğünce ramazan ayında başlatılan "Her Evden Bir Fitre" kampanyasına destek veren vatandaşlar ve derneğe yapılan bağışlarla engelli bireylerin bir kez daha yüzünü güldürdüklerini belirtti.

Engellilere medikal malzeme desteğinde Türkiye'de ilk sırada olduklarını aktaran Topal, "Derneğimiz 21 yıl önce kuruldu. Bugüne kadar engelli vatandaşlarımıza binlerce akülü araç, tekerlekli sandalye gibi medikal malzeme desteğinde bulunduk. Merzifonlu hayırsever vatandaşlarımız engelli bireylerin ihtiyaçlarını yıllardır karşılıyor. Hayatın onların önüne koyduğu engeli herbirimiz bir ucundan tutarak hafifletmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.