Amasya

Merzifon OSB'ye arsa tahsisi müjdesi

17:47 06 Kasım 2018
Merzifon OSB'ye arsa tahsisi müjdesi

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) arsa tahsisinde uygulanan indirim oranının yüzde 60'a çıkarıldığını söyledi. Merzifon ilçesinde özel bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen Çilez, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca hazırlanan OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamının genişletilmesine ilişkin kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı.

Türkiye'nin ekonomik olarak önemli bir süreçten geçtiği bu dönemde söz konusu kararın son derece yerinde olduğunu ifade eden Çilez, tamamen veya kısmen bedelsiz arsa tahsisinin kapsamının genişletilmesinin yatırımcıları motive edeceğini, böylece OSB'lerde yeni yatırımların artacağını dile getirdi.

Düzenlemenin OSB'lerde yatırım yapacaklar için "can suyu" niteliği taşıdığını ve ülke ekonomisine pozitif yansımaları olacağını belirten Çilez, şöyle konuştu:

"Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız Organize Sanayi Bölgelerindeki arsa tahsis oranlarını açıkladı. Karara göre ikinci ve üçüncü kademe gelişmiş ilçelerdeki OSB'lerde uygulanan indirim oranları arttırıldı. Daha önce yüzde 40 indirim oranına sahip ikinci kademe ilçelerde yüzde 60'a çıkarıldı. Yani arsa bedellerinin yüzde 60'ını devlet, yüzde 40'ını yatırımcı ödeyecek. Amasya merkez ve Merzifon 2. kademe gelişmiş ilçeler arasında yer alıyor. Yatırımcılara hayırlı, uğurlu olsun."

Merzifon OSB'de faaliyet gösteren mevcut 41 firmanın 4 bin kişiye istihdam sağladığına işaret eden Çilez, "Merzifon Organize Sanayi Bölgesi, üretimler, ihracat ve cari açığa olan pozitif etkisiyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne her zaman destek sağlıyor. Organize Sanayi Bölgemizin bugünlere gelmesine katkı sağlayan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. 4 bin kişiye istihdam sağlayan, kaliteli ürünlerin üretildiği Organize Sanayi Bölgemiz, her geçen gün gelişiyor. Devlet, siyaset işbirliğiyle Organize Sanayi Bölgemizde büyük ivme yakaladık. 2002 yıllarında Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlanırken AK Parti iktidarları döneminde bu rakam 4 binlere çıktı. Bu rakamdaki en büyük etken teşvik yasalarıdır. Merzifon Organize Sanayi Bölgesi, bir başarı hikayesidir. Merzifon, Amasya üretiyor, Türkiye kazanıyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.