Amasya

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

15:37 22 Aralık 2018
Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

Suluova ilçesinde, "İmam Hatip Liseleri Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Şehit Osman Karakuş Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, medeniyet iddiası ve kültürünü geçmişten geleceğe ulaştırma sevdası bulunmayan toplulukların millet olma beklentisinin de olamayacağını söyledi.

Medeniyetin oluşması, kültürün geliştirilmesi ve geleceğe aktarılmasında dinin çok önemli bir yeri bulunduğuna işaret eden Güneş, "İnancımızın ve kültürümüzün en önemli özellikleri iyilik, yardımlaşma, paylaşmadır. Gençlerimiz, dinimizin bu güzel mesajlarını bize çok güzel şekilde ifade ettiler. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İmam hatipliler inşallah günümüzün yıldızları ve öncüleri olacaktır. Hangi mesleği yaparlarsa yapsınlar, dinimizi, kültürümüzü, iyilikleri ve güzellikleri yaşatmakta öncü olacaklardır." diye konuştu.

Yarışmada Suluova Şehit Osman Karakuş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murat Cantav birinci, Amasya Şehit Ahmet Özsoy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Gökçe ikinci, ise Merzifon Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Furkan Gümüş de üçüncü oldu.

Dereceye giren öğrencilere, Belediye Başkanı Fatih Üçok ve Güneş ile protokol üyelerince çeşitli hediyeler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.