11 Eylül'ün tam 12 yıl sonra bulunan delili

ABD'nin New York kentinde 11 Eylül 2001'de düzenlenen saldırı dünyayı değiştirmiş, Irak ve Afganistan savaşını başlatmıştı. Dünya Ticaret Merkezi'ne çarpan uçaklardan birine ait olduğu tahmin edilen iniş takımı parçası tam 12 yıl sonra bulundu.

11 Eylül'ün tam 12 yıl sonra bulunan delili
11 Eylül'ün tam 12 yıl sonra bulunan delili
GİRİŞ 27.04.2013 10:00 GÜNCELLEME 27.04.2013 11:07
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

New York polisi, uçak iniş takımı parçalarının, yıkılan Dünya Ticaret Merkezi'ne 3 blok mesafede yer alan "Islamic Center" ile yanındaki binanın duvarları arasında bulunduğunu açıkladı.

New York polisinin paylaştığı fotoğraflarda iki duvar arasındaki dar alanda uçak iniş takımı parçaları görülüyor.

Enkazın sağlıklı bir şekilde incelenmesi amacıyla bölgede önlem alan polis, gazetecilerin bölgeye yaklaşmasına izin vermiyor.

Sağlık görevlilerinin, ceset parçaları olabileceği ihtimaline karşı iniş takımı parçalarında inceleme yapacağı belirtildi.

Amerikan televizyonu CNN'e açıklama yapan inşaat şirketi Soho Properties Başkanı Şerif El Cemal, Dünya Ticaret Merkezi'ne çarpan uçaklardan birine ait olduğu tahmin edilen iniş takımının sahibi oldukları "Park Place 51" de bulunduğunu söyledi.

El Cemal, "Delil niteliğindeki bu parçanın hızlı ve dikkatli bir şekilde oradan alınması için yetkililerle bir çalışma yürütüyoruz" dedi.

Bir uçağa ait iniş parçası tam 12 yıl sonra iki duvar aralığında bulundu.

1.5 metre uzunluğunda iniş takımı parçasının üzerinde uçak üretim şirketi Boeing'in numarası bulunuyor.

11 Eylül 2001'de El Kaide terör örgütü tarafından iki yolcu uçağıyla düzenlenen saldırıda Dünya Ticaret Merkezi'nin iki kulesi yıkılmış, 3 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR 22
  • Mehmed Asım ALEMDAR 10 yıl önce Şikayet Et
    Ebu Ali Abdurrahman'a. Ben anlattığınız olayı bilmiyorum; ama şunu biliyorum ki Hz. Muhammed (s.a.v) birinin öldürülmesini doğru bulmuşsa o kişi öldürülmeyi hak etmiştir; yani başkaları o kişiler hakkında iyi düşünse de onlar masumdu dese de Hz. Peygamber onların da kafir ve düşman olduğunu bildiğinden buna cevaz vermiştir. Kur'an'î ölçüyle ölümü hak etmiş ve öldürülmesi gereken bir cani topluluğun içinde bizim saldırımızla bir masumun öleceği KESİN OLARAK biliniyorsa o saldırı YAPILAMAZ; ancak AZAMİ HASSASİYET göstermesi gereken müslüman TEDBİRini alır da yine de YANLIŞLIKLA bir masum ölürse UMULUR ki ondan mesul olmaz. Benim Kur'an'dan ve sünnetten gördüğüm ve anladığım bu. Allah kendi hükmünün dışında hükümler koyma talihsizliğine beni ve bizi düşürmesin inşallah...
    Cevapla
  • Ebu Ali Abdurrahman 10 yıl önce Şikayet Et
    MEHMET ASIM ALEMDAR'A HİTABEN. Masum siviller konusunda size katılıyorum.burada yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. müslümanlar asla sivilleri hedef almazlar. ama bir savaş sırasında da patlama vs. ölmüşler ise bunda da saldırıyı yapan mücahidlerin bir vebali yoktur. bunun örneği Medinede bir yahudi kabilesinden (beni kurayza) sadece 3 kişi müslümanlara ihanet etti.bunun sonucunda Allah rasulu sav. in emri ile yahudi kalesi muhasara altına alındı ağaçları kesildi suları gasb edildi çadırları yakıldı. kale içerisine mancınıkla taşlar atıldı. içeri girdiklerinde bir çok kadın ve çocuğunda öldüğünü gören ashabı kiram durumu Muhammed sav. e bildirdiler. O da sav. onlara aynen şunu söyledi: 'Onlar da onlardandır'.. Yani onlar asla sivilleri çocukları kadınları hedef almadılar ama onların içlerinde yer aldıkları için onlarda öldüler.. durum bundan ibaret.. herşey gayet açık ve net. yeter ki göz görmek istesin..
    Cevapla
  • Mehmed Asım ALEMDAR 10 yıl önce Şikayet Et
    Ebu Ali Abdurrahman: Bakara 190'ı Allah aşkına bi oku!. Başkalarının yazdıklarıyla beni tenkit ediyorsun ama benim yazdıklarıma cevap yazmak yerine benim İslam'dan bihaber olduğumu söylüyorsun.Hz. Peygamber Allah'ın emirlerinin dışına hiç çıkmadı: savaşırken de, affederken de. Tek bir masumu öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir (Maide 32) hükmünün de "Sizinle savaşanlarla siz Allah yolunda savaşın. Ancak aşırı gitmeyin. Allah aşırı gidenleri sevmez. (Bakara 190)" ayetinin de dışına çıkmadı. Bir müslüman savaşa karşı olamaz; çünkü Allah Kur'an'da savaşı emrediyor (Bakara 191, Nisa 71, 84, Enfal 39 vb);ama kafir ve düşmanla, masumla değil. Peki yazınızda "Neymiş masum sivil insanlar ölmüş...Bu komik ve kıt bir düşünce" demeniz yukarıdaki ayetlerle çelişmiyor mu? Şimdi Allah'ın Kur'an'daki emrine zıt fikirleri hem de İslam adına savunan ve bana İslam'dan bihaber diyen kardeş: Ne diyorsun Allah aşkına!
    Cevapla
  • Ebu Ali Abdurrahman 10 yıl önce Şikayet Et
    YAVUZ KEMAL VE MEHMET ASIM ALEMDAR A HİTABEN. kusura bakmayın ama islamdan ve de onun hükümlerinden bir habersiniz. okuduğunuz islam tarihide laik sistemin okullarındaki din kültürü kitabından alıntı sanırım. Allah rasulü Muhammed sav. mekkeyi kimseyi öldürmeden fethetti öylemi? İbnu Hatal: Öldürüldü. Önceleri Müslüman olmuş Medine'ye gelmişti. Müslüman bir köleyi öldürdü. Zekât mallarını alarak Mekke'ye kaçtı. Erneb: Öldürüldü. Rasûlullah’ı hicveden, içki sofralarında şarkı söyleyen bir kadındı. Haris: Öldürüldü. Mekke'deki müminlere işkence yapardı. Rasûlullah'la alay eder ve işkence yapardı. Huveyris: Öldürüldü. Rasûlullah'a işkence ederdi. Hicret esnasında Rasûlullah'ın kızı Zeyneb'i deveden düşürerek ağır hastalanmasına ve bir müddet sonra vefatına sebep olmuştu. Rasulullah mekkeye girerken kabenin örtüsüne yapışsalarda öldürün deyip vur emri verdiği kişilerdi bunlar.bu isimler 10-15 kişi civarındadır.
    Cevapla
  • Mehmed Asım ALEMDAR 10 yıl önce Şikayet Et
    Cevat Kaya kardeşime. Eğer yazdığım şeyleri dikkatlice okursan zulmü hoşgörmekten asla bahsetmedim. Evet yüzyıllar oldu ki biz zulme uğruyoruz; ama müdafaamız nasıl olmalı, benim derdim o. Savaşta yüzüne tüküren müşriği artık bu işe nefsim karıştı deyip öldürmeyen Hz. Ali zulmün karşısında nasıl aslan gibi durduysa bizde öyle duralım. Arakan'da Müslümanları yakan budist canilere hadleri elbet bildirilmeli; ama nasıl. Biz onların yaptığını yapamayız, bir insanı yakamayız. Biz gerektiğinde elinde kılıcı ve yayı küffara karşı savaşmış bir Nebi'nin ümmeti olarak savaştan geri durup Filistin'deki, Iraktaki vahşet ortadayken sevgi tomurcukları cıvıklığına elbet düşmemeliyiz; ama İslam'ın savaş hukukuna riayet ederek savaşmalıyız. "Sizinle savaşanlarla siz ALLAH YOLUnda savaşın." bir emirdir ve mümin bu savaştan kaçamaz; ama o YOLdan ayrılarak yapılan şey bizi düşmanlarımızla aynı yere oturtmaz mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme