ABD'den İran'a yeni yaptırım paketi

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi nükleer programı nedeniyle İran'a uygulanacak yeni ekonomik yaptırım paketini kabul etti.

ABD'den İran'a yeni yaptırım paketi
ABD'den İran'a yeni yaptırım paketi
GİRİŞ 23.05.2013 12:54 GÜNCELLEME 23.05.2013 12:54

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin yeni ekonomik yaptırım paketi İran'ın petrol ihracatının daha fazla kısıtlanmasını, Tahran yönetiminin denizaşırı döviz rezervlerine erişimine limit getirmeyi ve kara listeye alınan İranlı şirketlerin sayısının artırılmasını öngörüyor.
 
Komiteden geçen "İran'ın Nükleer Güç Elde Etmesini Önleme Yasası", ABD'nin halihazırda İran'a uyguladığı yaptırımlardaki boşlukları kapatmayı ve nükleer programından vazgeçmesi için Tahran yönetimine yapılan baskıyı artırmayı amaçlıyor.

Senato ise İsrail'in İran'ın nükleer tehditlerine karşı meşru müdafaa için askeri eyleme geçmek zorunda kalması durumunda ABD'nin İsrail'e askeri, diplomatik ve ekonomik destek sağlaması yönünde tavsiye niteliğindeki kararı oy birliği ile kabul etti.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, "Bu, ABD'nin İsrail'e, arkasında olduğunu göstermesi için bir fırsat. Bence İran'ın nükleer programının ABD için oluşturduğu tehdit ile İsrail için yarattığı tehdit arasında bir ayrım yapamayız" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."