Ve İsrail'in çok gizli üssü deşifre oldu!

Amerikan hükümeti, İsrail'de yapılması planlanan 'çok gizli ' bir füze üssü ile ilgili son derece gizli bilgileri internetten kazara yayınladı.

Ve İsrail'in çok gizli üssü deşifre oldu!
Ve İsrail'in çok gizli üssü deşifre oldu!
GİRİŞ 06.06.2013 11:12 GÜNCELLEME 06.06.2013 14:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD İsrail ortaklığıyla İsrail'de yapılması planlanan 'Yeni Balistik Füze Savunma Sistemi Arrow 3', normal 'ihale prosedürünü' uygulayınca skandal patlak verdi. 25 milyon dolarlık projenin ihale dökümü tüm ayrıntlılarıyla intertte yayımlandı. İnternette yayımlanan dokümanlarda gizli olması gereken projenin nerede yapılacağı, ne kadar yapılacağı ve tüm teknik ayrıntıları yer aldı.

İsrail için kritik önemde

İsrailli bir yetkili skandalın İsrail'in güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, "İsrail'in düşmanları İsrail'e saldırmak istediklerinde bu onlar için iyi bir rehber olacak. Böylece nereye ve nasıl saldırmaları gerekeceğini öğrenmiş oldular" diye konuştu. İsrailli yetkili, projenin yerinin açıklanması sonrası bu üssün başka bir yere taşınması konusunda ise açıklama yapmaktan kaçındı.

Nükleer saldırıya karşı yapılıyordu

Bu proje İsrail tarafından oldukça önemli bir plan olarak görülüyordu. İsrail askeri uzmanları ülkelerinin karşılaşabileceği 'nükleer tehdit karşısında bu tesise ihtiyaçları olacağını' dile getiriyorlardı. 1998'den bu yana ABD, İsrail Ordusu için 500 milyon dolar civarında askeri üsler yaptı. Bu yeni üssün nerede yapılacağı konusundaki bilginin açığa çıkması ise İsrail'i çok zor durumda bıraktı.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 5
  • YorumTube 10 yıl önce Şikayet Et
    KESİNLİKLE HEDEF SAPTIRMA POLİTİKASI. Kesinlikle hedef saptırmak için yapmışlardır bunu. Herkes farklı bir yere odaklansın ki biz kendi işimizi adam gibi yapalım diye düşünerek yapılmıştır. Yoksa amerika çok gizli bişeyi internette paylaşır mı? Bu mümkünmü ALLAH aşkına?
    Cevapla
  • hakkı coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    İSRAİLİN ELİNDE OLSA . müslümanları bir kaşık suda boğar. ancak müslümanlar bir ve büyük olmaları lazım çok çalışmaları lazım ayrı gayri nefsani bencilliği bırakması lazım allah bir kıble bir peygamber bir kuran bir ise gerisi tefarruattır.
    Cevapla
  • erdal_ 10 yıl önce Şikayet Et
    bizde inandık. bu tamamen düzmece ve yanıltmaca bir haber bu sadece israil düşmanlarının maketlerden ibaret olan bir yeri bombalaması gibi bişey düşman füzelerinin heba olması karavana olması için ortaya atılan bir haber malumunuz ortadoğu bu suriye ileti ile savaş eşiğinde ve bunun başaktörüde israildir rusyadan irandan gelebilecek tehditlere karşı bir aspertegas haberdir bu
    Cevapla
  • mustafa demirdelen 10 yıl önce Şikayet Et
    israilin yanındayız mesajı veriyor.... yanlışlıkla yayınlamış değil, ayağınızı denk alın israilin yanındayız mesajı veriyor....
    Cevapla
  • programlayan 10 yıl önce Şikayet Et
    bu ne ?. Bu kadar hayati bir haberi sadece Türkiye gazetesi mi gördü? Diğer basın görmedi mi? Bu haber kime nasıl hizmet eder? Kim suçlu kim mağdur?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat