400 yıllık iskelet buldular ama...

Kanada'nın Ontario eyaletinde evlerinin bahçesinde 400 yıllık iskelet bulan çift, 5 bin dolarlık bir masrafla karşı karşıya kaldı.

400 yıllık iskelet buldular ama...
400 yıllık iskelet buldular ama...
GİRİŞ 18.06.2013 11:47 GÜNCELLEME 18.06.2013 11:47

Ontario'nun Sarnia şehrinde yaşayan Ken Campbell ve eşi Nicole Sauve, bahçelerine çit çekmek için kazı yaparken, bazı kemikler buldu ve polise haber verdi. Polisin olay yerine çağırdığı bir antropolog, iskeletin 16. yüzyıl sonlarında yaşamış 24 yaşlarında yerli bir kadına ait olduğunu tespit etti.

Bahçenin geri kalan kısmında da kemikler olabileceğini tahmin eden yetkililer, aileye, masrafları kendileri karşılamak üzere, kazı ve araştırma için bir arkeolog çalıştırmak zorunda olduklarını söyledi. Yasalara göre, mülk sahipleri, eğer arazilerinde insan kalıntıları bulunursa, bunlarla ilgili araştırma masraflarını karşılamak zorunda.

Aile, şimdi 5 bin dolarlık kazı faturasını nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Sarnia Belediyesi'ne başvuru yaparak masraflarının karşılanmasını isteyen aile henüz bir cevap alabilmiş değil.

Başlarına gelenler yüzünden insanlara kötü örnek olduğunu söyleyen Nicole Sauve, artık arazisinde iskelet ve benzeri şeyler bulan kişilerin, durumu yetkililere bildirmeyeceklerini söylüyor. Nicole Sauve, “Bu korkunç bir şey. Eğer arazilerinde bir cinayet kurbanı gömülmüşse, insanlar, para ödememek için bunu saklayabilirler” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...