Brezilya'da kaos sürüyor

Brezilya'da, toplu taşıma zammıyla başlayan ve kısa sürede hükümet karşıtı gösterilere dönüşen protestolar nedeniyle oluşan kaos durumu sürüyor.

GİRİŞ 22.06.2013 11:06 GÜNCELLEME 22.06.2013 11:18

Ülke geneline yayılan ve katılımın 1 milyonu aştığı eylemlerde şu ana kadar 2 kişi hayatını kaybetti. Temizlik işçisi Cleonice Vieira de Moraes'in, Belem kentinde düzenlenen protestolar sırasında kullanılan biber gazından etkilendiği ve hayatını kaybettiği açıklandı. Daha önce de Ribeirao Preto kentinde bir kişinin aracını barikata sürmesi sonucu 18 yaşındaki Marcos Delefrate isimli genç ölmüştü.

Bu arada Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, gösteriler nedeniyle Japonya'ya yapacağı ziyareti iptal etmek zorunda kaldı.

Rio de Janeiro'da ise çevik kuvvet polisinin göstericilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale ettiği belirtiliyor.

Televizyonlarda yayınlanan görüntülerde, birçok esnafın dükkanlarını korumak için vitrinlerini tahta plakalarla kapladığı, ancak buna rağmen yağmacılık olaylarının devam ettiği görülüyor.

Protestolar 2 Haziran'da Sao Paulo'da otobüs ücretlerine yapılan zamla başladı. Bilet fiyatı 3 realden 3,20 reale çıkarılmıştı. Protestoları tetikleyen toplu taşıma ücreti zammının iptal edilmesi de eylemleri dindirmedi. Eylemlerin ülkede son 20 yıldır görülen en büyük protesto dalgası olduğu belirtilirken, yetkililer ise bu zammın enflasyon oranının altında olduğunu söylüyor.

(İHA)

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var