BM Genel Sekreteri Suriye şokunda!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Şam'ın kırsalında yaşandığı belirtilen ve Esed rejimi tarafından kullanıldığı ileri sürülen kimyasal silah iddiası karşısında ''şoke olduğu'' açıklandı.

BM Genel Sekreteri Suriye şokunda!
BM Genel Sekreteri Suriye şokunda!
GİRİŞ 22.08.2013 02:54 GÜNCELLEME 22.08.2013 03:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreteri sözcülüğünden yapılan açıklamada, kimyasal silahların kim ya da hangi gerekçe ile kullanılırsa kullanılsın bunun uluslararası insan haklarına aykırı olduğunun altı çizildi. Genel Sekreter'in üye devletler, Arap Birliği ve Avrupa Birliği'nin (AB) Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı yönündeki ciddi endişelerinin farkında olduğu belirtildi.

BM Genel Merkezi'ndeki günlük basın toplantısında Genel Sekreter sözcü yardımcılarından Eduardo del Buey, gazetecilerin sorularını cevapladı. Del buey, Ban'ın, kimyasal silah kullanıldığı ileri sürülen olaylarla ilgili ayrıntılı bir araştırma sağlamada kararlı olduğunu ifade etti. Eduardo, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarını araştırmakla görevli BM heyetinin çalışmalarını sürdürdüğü ve Şam kırsalı ile ilgili iddiaları da Suriye hükümeti ile görüştüğünü kaydetti.

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarını araştırmak üzere Prof. Dr. Ake Sellström başkanlığında BM heyeti bu ülkede bulunuyor. Geçen hafta Suriye hükümeti ve muhaliflerle varılan anlaşma sonunda BM heyetinin iddiaları araştırmak üzere çalışmalarına başlamıştı. BM heyeti Şam'a üç gün önce ulaşmıştı.

GÜVENLİK KONSEYİ ACİL TOPLANIYOR

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiaları BM Güvenlik Konseyi'ni de harekete geçirdi. Konsey, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddiaları görüşmek üzere bugün toplanacak.

Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya hangi üye ülkelerin çağırdığı henüz açıklanmadı. Şam kırsalında kullanıldığı iddia edilen kimyasal silah olayının doğru olması durumunda bu, ülkede iki buçuk yıldır devam eden iç savaşta bir olayda yaşanılan en büyük can kaybı olacak.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 9
  • HİDAYET KURT 10 yıl önce Şikayet Et
    adı üstünde ;. birleşen milletlerin genel sekreteri.Daha öncede eses in kimyasal silah kullandığı haberleri çıkmıştı hatırlarsanız.herifler yeni uyanıyo.kesin birleşen milletlerden biri suriyeden tehdit aldı ondan( kimyasal silah var ya ).yoksa müslüman müslümanı öldürmüş umurlarındamı ...1,5-2 senedir neredesiniz.normal bi vatandaş olsalar evlerinin güvenliğini sağlayamayacak kişilere sözde dünyanın güvenliğini teslim etmişler.yazıklar olsun size.herşeyi gören ve bilen YÜCE MEVLAM havale ediyorum sizi
    Cevapla
  • Ahmet Tokkan 10 yıl önce Şikayet Et
    BENCE ÖNCE İNSAN OL. Boşu boşuna şoke olma,önce insan ol ve gereğini yap.
    Cevapla
  • Çapul Cu 10 yıl önce Şikayet Et
    Esad elbet hakettiği cezayı alacaktır. Ancak ben bu olayı Batı ile ÖSO'nun birlikte Esad'a karşı güç kazanmak için gerçekleştirdiğine inanıyorum. Tıpki Esad gibi bu olayı gerçekleştirdiğine inandığım ÖSO da gün gelip bu hainliğin hesabını verecek inş!
    Cevapla
  • mehmet ali 10 yıl önce Şikayet Et
    boş konuşan konsey... önce araştırsınlar bu silahları kim verdi esade türkiye hariç oradakilerin hepsi kansız şeref...onların amacı müslümanları öldürmek suudiler de dahil..allah belasını verecek elbet
    Cevapla
  • acı konuşur 10 yıl önce Şikayet Et
    işe yaramaz. bosna da kofi annan ne kadar işe yaramazsa banki moon da aynısı .Adamlar için bulunmaz nimet zaten düşmanları birbirini yok ediyo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti