Müdahale perşembe günü başlayabilir

Amerikan medyası, ABD'nin Suriye'yi en erken perşembe gününden başlayarak, denizden atılan füzelerle 2 veya 3 gün vurabileceğini yazdı.

Müdahale perşembe günü başlayabilir
Müdahale perşembe günü başlayabilir
GİRİŞ 27.08.2013 19:49 GÜNCELLEME 27.08.2013 20:19

NBC News'e göre, üst düzey bir Amerikan yetkilisi, bunun Suriye rejiminin ordusunu felç etmekten ziyade, rejime mesaj verme amacını güttüğünü söyledi. Yetkili, en erken perşembe başlayabilecek ve 3 gün sürebilecek füze saldırılarının yapılabileceğini belirtti. Füzelerin şu anda Akdeniz'de bulunan Amerikan savaş gemilerinden atılacağı kaydediliyor.

Daha temkinli bir dil kullanan CNN'e göre ise yetkililer, ABD Başkanı Barack Obama'nın önümüzdeki birkaç gün içinde kararını bildireceğini söyledi. Yetkililer, en erken bu hafta ortasında veya daha geç bir zamanda Suriye'ye yönelik bir askeri yanıtın olabileceğini bildirdi.

Washington Post'a göre ise askeri müdahale denizden füze atılması şeklinde olacak ama iki günden fazla sürmesi beklenmiyor. Füzelerin doğrudan kimyasal silahları hedef almayacağı da belirtiliyor.

Gazeteye göre üst düzey yetkililer, bu saldırının Suriye rejimini kimyasal silah kullanmaları nedeniyle cezalandırma amacına hizmet ettiğini ve bir yandan da ABD'yi ülkedeki sivil savaşa müdahil olmaktan uzak tutacağını dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!