İşte ABD'nin Suriye operasyonunun ayrıntıları

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'i dinleyen Kongre'ye bağlı Senato Dış İlişkiler Komitesi'nin Suriye'ye yönelik yeni bir askeri müdahale tasarısı hazırladığı ifade ediliyor.

İşte ABD'nin  Suriye operasyonunun ayrıntıları
İşte ABD'nin Suriye operasyonunun ayrıntıları
GİRİŞ 04.09.2013 07:43 GÜNCELLEME 04.09.2013 08:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Buna göre, askeri müdahale süresi 60 gün olarak belirlendi. Ancak Obama, gerekmesi halinde bunu 90 güne uzatabilecek.

İddialara göre, Komite Başkanı Demokrat Senatör Robert Menendez ile komitedeki en kıdemli Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker, yeni tasarı hazırlanması konusunda anlaştı.

Yeni tasarıda Suriye'ye yapılması planlanan askeri müdahale süresi 60 gün olarak belirlendi ancak Başkan Obama gerekmesi halinde bunu 90 güne kadar uzatılabilecek. Komite üyeleri Obama yönetimi gibi karaya asker çıkarılmaması görüşünü savunuyor. Ancak tasarıda acil durumlarda kurtarma ekiplerinin karaya girebileceği belirtiliyor.

Komite üyeleri yeni tasarı görüşmelerine bugünden itibaren başlayarak önümüzdeki pazartesi toplanması beklenen Senato Genel Kurulu'na yetiştirmeyi hedefliyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • İBRAHİM EKİN 10 yıl önce Şikayet Et
    BİZ MÜSLÜMANLARA YAZIKLAR OLSUN !!!!!!!!!!!!!!!!!. biz müslümanlar o kadar aciz ve zayıf kalmışız ki içimizdeki anlaşmazlıkların çözümünü elin kafirine teslim ediyoruz.cenab-ı hakk'ın huzuruna çıkacağımız zaman sorulacak sorulara cevabımız ne olacak bilemiyorum.allah'ü teala bizleri islah etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki