11 Eylül terör saldırılarının yıl dönümü

ABD'nin New York kentinde 11 Eylül terör saldırılarının yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenleniyor.

11 Eylül terör saldırılarının yıl dönümü
11 Eylül terör saldırılarının yıl dönümü
GİRİŞ 11.09.2013 19:00 GÜNCELLEME 11.09.2013 19:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Program, Dünya Ticaret Merkezi'ne ilk uçağın çarptığı saat 08.46'da (TSİ 15.46) başladı.

11 Eylül Anıtı'nın önünde düzenlenen törene, saldırılarda ölenlerin aileleri başta olmak üzere, New York ve farklı eyaletlerden gelen Amerikalılar katılırken, her yıl olduğu gibi, hayatını kaybeden 2983 kişinin ismi aile yakınları tarafından tek tek okunacak.

Saygı duruşu ile başlayan tören, Amerikan Milli Marşı'nın okunması ve New York Liman İşletmeleri Polis Bandosu'nun çaldığı marşın ardından ilk mağdur olarak Gordon M. Aamoth Jr'in isminin okunması ile devam etti.

Törende, New York İtfaiye Departmanı (FDNY), New York Polis Departmanı (NYPD) ve New York Liman İşletmeleri Polis Departmanı (PAPD), kurumlarının 11 Eylül 2001'deki kayıplarını anmak için tören alanında küçük bir kıta ile temsil ediliyor.

Zaman zaman saygı duruşları ile kesilen törenin saat 12.30'da isimlerin tamamının okunmasının ardından sona ermesi bekleniyor.

New York Polisi'nin geniş güvenlik önlemleri aldığı tören, yerli ve yabancı medya mensupları tarafından takip edilirken, anma programını birçok televizyon kanalı canlı olarak veriyor.

Obama: Kalplerimiz hala gelecekleri ellerinden alınanlar için acıyor

Başkent Washington'da 11 Eylül terör saldırılarının kurbanları anıldı.

Beyaz Saray'ın bahçesinde saygı duruşuyla başlayan törende, ABD Başkanı Barack Obama, eşi Michelle Obama, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve eşi Jill Biden ile bazı Amerikalı vatandaşlar hazır bulundu.

Ardından Obama, Pentagon'da 11 Eylül saldırısının kurbanları için dikilen Pentagon Anıtı'ndaki törene katıldı. Anıta çelenk bırakan Obama, buradaki saldırıda ölen 184 kişinin ailesine hitaben konuştu. Obama, "Kalplerimiz hala gelecekleri ellerinden alınanlar için acıyor" dedi.

ABD Kongresi'nin her iki kanadı da oturumlarına 11 Eylül kurbanlarını anarak ve onlar için saygı duruşunda bulunarak başlayacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    Hayret, bu tiyatroyu hala oynayabilmek için insanın yüz derisi ne kadar olmalı? Fiil derisi kadarmı?. Amerika, profesörlerine, mühendislerine, bilim adamlarına hala iki uçak ile üç gökdeleni yerle bir etmenin fiziksel izahını hala yapamamışken, Amerika'nın bütün Dünyayı, devlet adamları dahil, dinlediği ortaya çıkmışken, çok yakından tanıdığı Bin Ladin'cileri nasıl olurda dinlemediğini, takip etmediğini iddia etmeye yüzü olduğunu Amerika Bilim İnsanları dahi sorguluyor. New York'taki Bilbordlarda, 3. gökdeleni unutma diye çağrı yapıyor artık, hakikati araştırma gurubu, hem de parasını kendi cebinden ödeyerek. 47 katlı 3. gökdelenin nasıl olurda yer ivmesi hızıyla ve hiç bir uçak çarpmamışken durup dururken düştüğünü soruyorlar ve diğer 2 gökdelenin yıkılmak yerine adeta toza ve aylarca temelde yanan çelik lavasına dönüşünü soruyorlar ve bir türlü cevap alamıyorlar. Amerikalılar kendi içlerindeki katilleri ifşa etmeye çalışırken, onlara destek olmak zorundayız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…