ABD'de Mursi'ye destek yürüyüşü

Amerika'da yaşayan Müslümanlar, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve mahkemede yargılanacak olan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek gösterisinde bulundu.

ABD'de Mursi'ye destek yürüyüşü
ABD'de Mursi'ye destek yürüyüşü
GİRİŞ 03.11.2013 03:12 GÜNCELLEME 03.11.2013 03:12

Amerika'da yaşayan Müslümanlar, Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaşırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek vermek için gösteri düzenledi.

Mursi'nin pazartesi günü mahkemeye çıkarılacak olmasına Amerika'da yaşayan Müslümanlardan da tepki geldi. New York'un Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan ve çoğunluğu Mısırlılardan oluşan grup, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla darbe yönetiminin tutumunu protesto etti.

Gösteriyi düzenleyen "Demokrasi ve İnsan Hakları İçin Mısırlı Amerikalılar" adlı organizasyonun yönetim kurulu üyesi Mohamed Mahmoud, "Mursi, 25 milyonun oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı. Bu adaletsiz mahkemeye karşıyız. Bütün dünyaya bu adaletsizliği duyurmak için toplandık. İnşallah Cumhurbaşkanımız geri gelecek. Pazartesi günü herkes mahkeme önünde toplanarak onları korkutacak. Görüntüsünü yayınlayacaklarını sanmıyorum. Belki fotoğrafını gösterirler" dedi.

"Düşünün burada (ABD) Savunma Bakanı, Obama'yı görevinden alaşağı ediyor"

Gösteriye Ohio eyaletinden katılan Rachael de "Bu, sadece Mısırlıların değil, bütün Müslümanların konusudur.Söz konusu Müslüman Kardeşler de değildir, tüm Müslümanlardır. Şu an yaşananların doğru olmadığını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Bir Amerikalı olarak, demokratik seçimle başa gelen bir liderin, ne olursa olsun, askeri güçle tutsak edilmesini mantığının almadığını belirten Rachael, "Düşünün burada (ABD) Savunma Bakanı, Obama'yı, yaptıklarından hoşlanmayıp, görevinden alaşağı ediyor ve Amerikan halkı sokakta bunu protesto edince de ordu gelip insanlara ateş açıyor. Amerikalıların anlayamadığı bu. Bugün Mısır'da oluyorsa yarın Amerika'da da olabilir. Mursi'nin geri gelmesi için dua ediyorum, inşallah her şey güzel olur'' diye konuştu.

"Muhtemelen önceden kararı verilmiş bir mahkumiyet çıkacaktır"

Göstericilerden Şerif Ahmed ise Mursi'nin askeri yönetim tarafından yargılanmasına ilişkin düşüncelerini şöyle aktardı:

"Bu, sürpriz değil, çünkü Mısır baskıcı Mübarek'in ülkesi. Bu, orada normal bir şey, çünkü geri geliyorlar. Biz, tam da bunun için buradayız. Demokratik yollarla seçilmiş olan Mısır'ın Cumhurbaşkanının adaletsizce yargılanmasına karşıyız.Böyle bir yargılamadan muhtemelen önceden kararı verilmiş bir mahkumiyet çıkacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı