Türk dostu başkana veda yemeği

ABD'nin New York kentinde Türk dostu belediye başkanı olarak bilinen Marty Markowitz'in görevinin sona ermesi dolayısıyla, Türk-Amerikan toplumu tarafından veda yemeği verildi.

Türk dostu başkana veda yemeği
Türk dostu başkana veda yemeği
GİRİŞ 14.12.2013 09:24 GÜNCELLEME 14.12.2013 09:24

Marty Markowitz'in, Brooklyn Belediye Başkanlığı görevini 1 Ocak 2014'te Eric Adams'a devredecek olması vesilesiyle Brooklyn'deki Eyüp Sultan Camii ve Kültür Merkezi'nin ev sahipliğindeki yemek daveti, Türk Amerikan Dernekleri'nin öncülüğünde (TADF) ve İstanbul restoranın desteğiyle gerçekleştirildi.

Yemeğe, TADF Başkanı Ali Çınar, Türkiye'nin New York Baskonsolos Yardımcısı Konsolos Erhan Kolbaşı, TADF Denetleme Kurulu Başkanı İbrahim Kurtuluş, NYPD Müsluman Topluluklar Halkla İlişkiler Temsilcisi Erhan Yıldırım, iş adamı Ali Rıza Doğan ve Yusuf Başusta gibi Türk Amerikan toplumunun önde gelen temsilcileri, Azerbaycan toplumunu temsilen ise Tomris Azeri ve Minavvar Vahabova katıldı.

Markowitz yemeğe, Türk şoförü Altay Karabay'la birlikte geldi.

TADF yöneticilerinden Mustafa Turan'ın hazırladığı video sunumunun gerçekleştirildiği yemekte, kısa bir konuşma yapan Markowitz, Türk toplumuna kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Hayatındaki Türklerden bahseden Markowitz, Türkler için ilk iftar davetini, kendisinin düzenlediğini hatırlattı.

Markowitz'in ilerleyen yıllarda Demokrat Parti'den siyasi hayatına farklı görevlerde devam etmesi bekleniyor.

 Yeni başkan da Türk dostu

Brooklyn Belediye Başkanlığı'nı Markowitz'den devralacak olan eski New York eyalet senatörü Eric Adams da Türk toplumunun yakından tanıdığı Amerikalı siyasetçilerden biri olarak biliniyor. Adams, önceki görevi sırasında Ali Çınar başkanlığındaki TADF ile yakın ilişkiler içinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü