Obama'dan 'yolsuzluk' tartışmalarına cevap

ABD Başkanı kendisine yöneltilen 'yolsuzluk' sorusuna net cevap verdi.

Obama'dan 'yolsuzluk' tartışmalarına cevap
Obama'dan 'yolsuzluk' tartışmalarına cevap
GİRİŞ 04.02.2014 14:03 GÜNCELLEME 04.02.2014 14:03

Amerikan televizyonu Fox News'e röportaj veren Başkan Barack Obama, kendisine muhalefet amacıyla 2010 yılında kurulan ve vergi muafiyetinden yararlanmak için başvuran grupları, Milli Gelir İdaresi (IRS) müfettişlerinin geçtiğimiz yıl aşırı denetlemesi hakkında bir yolsuzluk olup olmadığı sorusuna net cevap verdi. Başkan Obama, "Değil büyük yolsuzluk, azıcık bir yolsuzluk bile yok." dedi.

Röportaj süresince bir çok kez Obama'nın sözünü kesen Fox News sunucusu Bill O'Reilly, arka arkaya eleştirel sorular yöneltti. Obama, sağlık reformu, Bingazi'deki büyükelçilik saldırısı ve Milli Gelir İdaresi (IRS) skandalı konusunda çeşitli sorulara muhatap oldu. TV sunucusunun taraflı sorularına rağmen sükunetini bozmayan Obama, kendisini dinlemesini sağlamak için birkaç kez sunucunun ismini tekrarladı. Sunucunun cevaplarını beğenmeyip ısrarla sözünü kesmesi üzerine Obama, "Eğer dinlemek istersen anlatayım." ifadesini kullandı.

OBAMA SAYGILI BİR DURUŞ SERGİLEDİ

Röportaj, ABD basınında "Obama, O'Reilly karşısında mücadele verdi.", "Başa baş gittiler" başlıklarıyla verildi. New York Times, Obama'nın O'Reilly'in büyük saldırısına karşı mücadele verdiğini yazdı. O'Reilly'nin tarzının ‘saçma' olduğunu belirten bazı medya kuruluşları, sunucuyu eleştirdi. Sunucunun tarzını 'saldırgan bir tutum' olarak niteleyen ABD basını, Obama'nın saygılı duruşunu övdü.

Washington Post, sunucunun sık sık Obama'nın sözünü kestiğini ve eski gelişmeleri diline doladığını belirtti. O'Reilly'nin Obama karşıtı olduğuna vurgu yapılan haberde, ABD Başkanı'nın buna rağmen tuzak soruları başarı ile savdığı ve saygısız taleplere saygılı bir duruş gösterdiği ifade edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi