ABD'li büyükelçi Müslüman oldu

ABD Sudan Büyükelçisi'nin Müslüman olduğu için görevden alındığı iddiası çok konuşuluyor

ABD'li büyükelçi Müslüman oldu
ABD'li büyükelçi Müslüman oldu
GİRİŞ 06.02.2014 09:47 GÜNCELLEME 06.02.2014 13:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Görevden alınmayla ilgili Büyükelçilik sözcülüğünden yapılan açıklamada, Stafford'un ailevi sorunlarından dolayı güya ‘istifa' ettiği öne sürüldü. Ancak Sudan basını, Stafford'un İslâmi cemaat ve Müslümanlara yakınlığı ve emperyalist ABD'nin bölgede oynadığı oyun ve Müslümanları içine ittiği şiddet sarmalından etkilenerek Müslümanlığı seçmesinin ABD Dışişleri Bakanlığı'nca "hoş karşılanmayıp" istifaya zorlandığını yazdı. Çıkan haberlerin ABD resmi makamlarınca halen yalanlanmaması iddiaların doğruluğunu teyit etti.

Sudan'ı ikiye bölerek ülkeyi büyük bir kaosa iten, yeni uydurulan Güney Sudan'da halkı açlık, sefalet ve ölüme iten emperyalist Batı, bölgede oynadığı oyunun bozulma ihtimaline bile katlanamıyor. ABD, bölgede oynanan oyunu gören ve Hartum, Darfur'da ve Kesele bölgelerinde yaşananlardan etkilenerek Müslüman olan Sudan Büyükelçisi Joseph Stafford'u sırf İslâm'ı seçtiği için görevden aldı.

Haberde, ABD Sudan Büyükelçisi Joseph Stafford'un istifaya mecbur bırakılması şu şekilde yer aldı: "ABD Sudan Büyükelçiliği sözcüsünün yaptığı açıklamada Stafford'un dışişleri bakanlığındaki tüm görevlerinden istifa ettiği belirtildi. Sözde istifanın nedeninin ise Stafford'un ailevi sorunları olduğu öne sürüldü."

ABD Yalanlamadı

Haberin devamında Stafford'un İslâmi gruplara ve cemaatlere yakınlığına vurgu yapıldı. Sudan basını, Stafford'un büyükelçilik görevinden alınma gerekçesini kısa süre önce İslâm dinini seçerek Müslüman olmasına bağladı. Çıkan haberlerle ilgili Sudan'daki ABD resmi makamlarınca halen herhangi bir yalanlama yapılmadı.

Yine Sudan basınında yer alan haber analizlerinde ise Stafford'un, milyonlarca Müslüman mültecinin yaşadığı Hartum, Darfur ve Kesele bölgelerini sık sık ziyaret ettiği ve buradaki Müslümanlardan etkilendiği yorumları yer aldı. Geçtiğimiz hafta görevden alınan Büyükelçi Joseph Stafford'un yerine vekâleten Christopher Horoan atandı.

Büyükelçi Müslümanlardan Etkilendi

ABD Büyükelçisi Joseph Stafford'un Müslüman olmasını yorumlayan Cansuyu Derneği İstanbul Şubesi Dış İlişkiler Koordinatörü Şerafettin Mollaoğlu, "Sudan'da Müslümanların zor şartlar altında yaşaması ve buna karşılık inançlarını muhafaza edebilmeleri büyükelçi Stafford'un Müslüman olmasında etkili olmuştur. Sık sık gittiğim Sudan'da Müslümanlara yapılan baskı ve zulme şahit oluyorum. Kamplardaki mülteci Müslümanları görüyorum. Her şeye rağmen inançları sapa sağlam. " (Mİlli Gazete)

YORUMLAR 5
  • erkan murat 10 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel olmuş. Allah'ın izniyle yeri cennettir. DÜnya menfaatleri boş. Büyükelçilik biter, başka iler başlar. Allah herkese rızkını verir.
    Cevapla
  • Gürhan 10 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekse. Kesin öldürülür emsal teşkil ediyor ....
    Cevapla
  • Mehmet Çik 10 yıl önce Şikayet Et
    lawrence gibi olmasın. uyanık olmak lazım
    Cevapla
  • FİKRİ ELALDI 10 yıl önce Şikayet Et
    GELECEĞİNİ SİGORTA ETMEK.. Büyükelçi geleceğini sigorta altına alması için dinimiz İSLAMI seçmiş Müslüman olmuş.Ne akıllı insan ahiret alemini sigorta etmiş birde yaşantısını düzenlerse değme Allahın güzel kulu olur.
    Cevapla
  • elif urfalı 10 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi...!!!. buyrun işte demokrasi işte abd.. olay bu işte bunların herşeyi islam düşmanlığı... öyle korkuyorlarki büyük elçilik makamındaki bir adam islamı seçiyor hazmedemiyorlar... noooldu? bu adam şimdiye kadar iyiydi de şimdi mi kötü oldu? UYANIN MİLLET. İSLAMA SAHİP ÇIKIN. DİNİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!