ABD'den Rusya'ya petrollü mesaj

ABD, 1990 yılından bu yana acil durumlar için stok yaptığı ham petrolün 5 milyon varilini test satışı olarak piyasaya sürecek.

ABD'den Rusya'ya petrollü mesaj
ABD'den Rusya'ya petrollü mesaj
GİRİŞ 13.03.2014 14:19 GÜNCELLEME 13.03.2014 14:19

Bu hamle Obama yönetiminin Rusya'ya ince bir mesajı olarak nitelendi.

ABD Enerji Bakanlığı satışın, yıllık bakım devirleri tamamlanan rafinerilerin talebini karşılama zamanına denk gelecek şekilde aylardır planlandığını söyledi. Petrol tüccarları ise Rusya'nın Kırım'ı Ukrayna'dan alma çabalarının Avrupa ve Ukrayna'nın Rus doğalgazına bağımlılığını azaltıp gelişen Amerikan enerji kaynaklarını kullanması yönündeki çağrıları hızlandırdığına dikkat çekti.

Test satışının iki gün içinde başlayacağı haberleriyle petrol fiyatları aşağı inerek ayın en düşük rakamlarını gördü. Yetkililer bu piyasaya sürme işleminin, son günlerde boru hattındaki alt yapı çalışmalarından etkilenen yerel rafinerileri, tuz mağaralarında stoklanan petrole erişme noktasında rahatlatacağını söylüyor. Son zamanlardaki yerli ham petrol üretimindeki etkileyici yükselişin kendilerini sistemde önemli değişikler yapmaya ittiğini ifade eden Enerji Bakanlığı Sözcüsü Bill Gibbons, sistemdeki aksamalar da göz önünde bulundurularak test satışının uygun bir şekilde fiyatlandırılacağını söyledi.

Yapılan açıklamayla öğle saatlerinde, ABD ham petrol fiyatları varil başına 2 dolardan fazla düşerek 97 dolar seviyelerine geriledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı