ABD'den çileden çıkaran bir açıklama daha

ABD, İsrail için kurulan araştırma komisyonuna itiraz etti.

ABD'den çileden çıkaran bir açıklama daha
ABD'den çileden çıkaran bir açıklama daha
GİRİŞ 24.07.2014 01:12 GÜNCELLEME 24.07.2014 03:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin, İsrail'in saldırılarında yaşanan insan hakları ve insani hukuk ihlallerini araştırmak için bağımsız uluslararası araştırma komisyonu kurulma kararını "tek taraflı" olarak tanımladı.

Harf'a, günlük basın brifinginde, BM İnsan Hakları Konseyi'nin, İsrail'in saldırılarına ilişkin araştırma komisyonu kurulması kararı da soruldu.

ABD'nin niçin böyle bir araştırma komisyonunun oluşturulmasına aleyhte oy kullandığının yöneltilmesi üzerine Harf, şunları söyledi:

"Tek taraflı. İnsan Hakları Konseyi'nin bugünkü özel oturumuna güçlü şekilde karşı çıkıyoruz ve çıkan kararı, Konsey'de önyargılı İsrail karşıtı eylemler serisinin son örneği olarak görüyoruz. Sizin belirttiğiniz gibi, bu tür bir mekanizmanın oluşturulmasının karşısında yer alıyoruz, çünkü bu tek taraflı. Burada kimse Hamas'ın roketlerine bakmıyor. Hiçkimse, İsrail'in dışında burada başka bir şeye bakmayı önermedi, tekrarlıyorum; tek taraflı olduğu için karara karşı çıkıyoruz."

ABD'nin karara karşı oyu veren tek ülke olduğunu hatırlatılması üzerine ise Harf, Avrupa'da 17 ülkenin de çekimser oy kullandığını kaydetti. Harf, "Daha önce de defalarca tekrarladığımız gibi, şunu açık açık söylüyoruz; uluslararası camiada yalnız kalsak da İsrail'i savunacağız. Bunu bugün gördünüz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • selahaddin 9 yıl önce Şikayet Et
    Dun ABD konsloslugu önunde eylem vardi zaten. Halk ARASINA ciddi BOYKOT baslamali Mc donalds a gidenelr cococola icenler mallbora kullananlar kinanmali... Ciddi ve uzun bir BOYKOT zamani gelmistir...bu boykot genis capli halk eylemlerine dönusmeli
    Cevapla
  • Mahsun Mazlum 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrailin Avkutayız desene !. Kısaca İsrail'in avukatlığını yapıyoruz, bizim de onlardan farkımız yok, hatta Amerika'yı da onlar yönetiyor zaten desene !
    Cevapla
  • fetih1453 9 yıl önce Şikayet Et
    Aslında olan ne ..... GAZZEyi bombalayan aslında amerikadır israil değil... Allah c.c. tez zaman da yıkıldıklarını görmek nasip etsin inşallah...
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    başkasını beklemek zaten imkansızdı !. tek bir önerim var BM merkez binasını ABD den başka bir ülkeye taşımaktan başka çara yoktur ! orada olduğu müddetçe ABD baskısı daima olacaktır !
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD,nin sağlıklı bir karar verebilmesi için,. İNGİLTERE,ye karşı savaş açıp bağımsızlık mücadelesi vermesi lazım,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor