ABD, 'İsrail' kararından geri adım attı

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Amerikan havayolu şirketlerinin İsrail'e uçuş yasağını kaldırdı.

ABD, 'İsrail' kararından geri adım attı
ABD, 'İsrail' kararından geri adım attı
GİRİŞ 24.07.2014 08:12 GÜNCELLEME 24.07.2014 09:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

FAA'den yapılan açıklamada, yasağın yerel saatle 23.45 (TSİ 06.45) itibarıyla kaldırıldığı duyuruldu.

Açıklamada, yasağın kaldırılması kararının, İsrail'deki güvenlik durumunun değerlendirilmesi ve İsrail hükümetinin sivil havacılığa yönelik riskleri azaltma yönünde almakta olduğu tedbirlerin gözden geçirilmesinin ardından alındığı belirtildi.

FAA'in açıklamasında, "kurumun, Ben Gurion Havalimanı etrafındaki çok akışkan durumu yakından gözlemeye devam edeceği ve gerek görüldüğü takdirde ilave adımları atacağı" kaydedildi.

FAA önceki gün, güvenlik kaygılarından dolayı Amerikan havayollarının İsrail'e uçmasını 24 saat süreyle yasaklamış, dün de yasağı 24 saat daha uzatmıştı. Yasaklama kararının, Ben Gurion Havaalanı'nın yaklaşık 1 mil (1,6 kilometre) yakınına bir roketin isabet etmesinin ardından alındığı bildirilmişti. FAA'in yasağının ardından Avrupa ve dünyanın farklı bölgelerinden birçok uluslararası havayolu şirketi de aynı yolu takip ederek İsrail'e uçuşları askıya almıştı.

FAA'in yasaklama kararı, Cumhuriyetçi senatör Ted Cruz başta olmak üzere ABD'deki bazı çevrelerin ve İsrail hükümetinin sert eleştirilerine uğramıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • osman gokburun 9 yıl önce Şikayet Et
    amerikan oyunu bu oyun.. Amerika uçuş yasağını kaldırdı ve seneryo soyle olucagını tahmın edıyorum.amerıkan ucagı ısraıle ınmek uzere ıken ısraıl fuzesı ıle vurulur ve hamas yaptığı servıs edılır amerıka askerı müdahale ıcın kolları sıvar.
    Cevapla
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    ŞİMDİ HEMEN TÜRKİYEDE YASAGI KALDIRIR. ahada buraya yazıyorum ŞİMDİ HEMEN TÜRKİYEDE UÇUŞ YASAGINI KALDIRIR ! ! ! ÇÜNKÜ türkiyenin haddinemi ABD yasagı kaldıracak ama türkiye devam ettirecek mümkün değil ! ! !
    Cevapla
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    tekrar atsınlar füzeyi... bakalım o zaman yardakçılığa devam edebilecekelr mi?
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    yasak kalksa ne olurki. terörist bir korsan devlet uçağına el koysa ne olur çaktırmadan uçağını düşürse hamas yaptı dese kim yokya der bence tecrit edilmeliler yahudiler aynı filistinliler gibi..Asıl sahibi olduğumuz o topraklardan hadi çık dememiz gerek yahudiye kiracılığınız bitti denmeli ve vergi ver oturduğun süreler içinde ayrıca borç çıkartmalıyız.Haydi milletin vekilleri bunu dillendirin ne olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor