ABD vurulan okul için üzüntü duydu!

ABD, İsrail'in, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin sığındığı Gazze'deki Birleşmiş Milletler

ABD vurulan okul için üzüntü duydu!
ABD vurulan okul için üzüntü duydu!
GİRİŞ 24.07.2014 22:40 GÜNCELLEME 24.07.2014 22:40

ABD, İsrail'in, saldırılarda evleri yıkılan Filistinlilerin sığındığı Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı bir okula düzenlediği saldırıdan derin üzüntü ve endişe duyulduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf'a, günlük basın brifinginde, İsrail'in UNRWA'ya bağlı okula düzenlenen saldırısı da soruldu. Harf, "UNRWA'ya ait okuldaki trajik olaydan ve Gazze'deki sivil ölümlerin artmasından derin üzüntü ve kaygı duyuyoruz" dedi.

Okul saldırısında hayatını kaybedenlere taziyelerini sunduklarını belirten Harf, "Tüm taraflara, sivilleri korumaya dönük çabalarını iki katına çıkarma çağrımızı yineliyoruz" ifadesini kullandı.

Harf, şiddeti sona erdirmek için sürdürülebilir bir ateşkese ihtiyaç olduğunu ifade ederek, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, bu kapsamda şu anda Kahire'de aralıksız temaslar yürüttüğünü aktardı.

Gazze'deki BM tesislerinin aralarında çocukların da bulunduğu 140 binden fazla Filistinliye korunma imkanı sağladığı bilgisini veren Harf, bu tesislerde silah saklanmasını ise kınadıklarını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu