İsrail'i protesto eden ünlü yazar gözaltına alındı

ABD'de İsrail'i protesto eden ünlü Yahudi yazar ve bilimadamı Finkelstein gözaltına alındı.

İsrail'i protesto eden ünlü yazar gözaltına alındı
İsrail'i protesto eden ünlü yazar gözaltına alındı
GİRİŞ 29.07.2014 22:12 GÜNCELLEME 29.07.2014 22:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD'de İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden ünlü Yahudi yazar ve bilim adamı Norman Finkelstein ve yaklaşık 20'ye yakın arkadaşı gözaltına alındı.

İsrail'in Filistin'e yönelik uygulamalarını ağır şekilde eleştirmesiyle tanınan siyaset bilimcisi Finkelstein ve arkadaşlarının gözaltına alınmasına neden olan protesto, New York'ta bulunan İsrail'in BM Daimi Temsilciliği önünde gerçekleşti.

İnternet üzerinden protesto çağrısı yapan Finkelstein'e birçok Amerikalı aktivist destek verdi. Yerel saatle 12.00 sıralarında İsrail misyon binası üzerinde toplanan göstericiler, New York'un en işlek arterlerinden 2. Cadde'yi trafiğe kapatmak istedi. Cadde üzerine yatarak trafiği kesen Finkelstein ve diğer eylemcilere ilk müdahale İsrail'in BM Daimi Temsilciliği önünde nöbet tutan güvenlik güçleri tarafından yapıldı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, bir grup vatandaş da sloganlar atarak göstericilere destek verdi.

Elleri kelepçelenen göstericiler, polis araçlarına bindirilerek sorgulanmak üzere merkeze götürüldü.

Finkelstein, İsrail'in Nazilerin uyguladığı zulmü istismar ederek Filistin'de işlediği suçlara meşruluk kazandırdığını savunuyor.

YORUMLAR 5
  • yusuf KaRa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilirkisi.... Bu saldirilarin sonu savaslara dönüsmese bari.yoksa cok canlar yanacak.Allahim sen müslümanlara yardim et.
    Cevapla
  • yusuf kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    Stuw Hitler olayı yalan, katliam sadece yahudilere değil Alman olmayan herkese yapıldı. Ama bundan nemalanan sadece İsrailliler oldu. Yani sadece yahudiye karşı bir katliam omadı, hem o kadar abartılan gibi çok sayıda yahudide öldürülmedi. Hitlerin yaptığıda dünya durdukça hatadır İsrail devletinin yaptığıda. Milyonlarca sivili katleden hitlerin ne itibarı varmı ki bizim bilmediğimiz??
    Cevapla
  • Mirzal Akbar 9 yıl önce Şikayet Et
    İşde..... Vicdan sahyibi bir musevi, Allah müslüman olarak ölmeyi inşallah nasip eder
    Cevapla
  • cevherkul 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye. çevresinde operasyon yapabilecek kapasiteye ulaşmalı söz değil faaliyet icra etmelidir. Gereken yasal temeller atılmalı ABD nasıl gönüllüleri İsrail'e gitmesinde yardımcı oluyorsa bizimde yardımcı olmamız lazım Yahudi iş çevresinin Türkiye faaliyetleri detaylı araştırılmalı....
    Cevapla
  • stuvv 9 yıl önce Şikayet Et
    görün bakın olacak.... bazılarınıza bu yazdıklarım aşırı gelebilir ama yine de yazmak istiyorum'' bir gün gelecek dünya hitlere itibarını geri verecek...hatta niye başladığı işi bitirtmedik diyede hayıflanacak.''.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması