İsrail'i 'terörist devlet' ilan etti!

Gazze'ye saldırılara tepki gösteren Bolivya, İsrail'i "terörist ülke" ilan etti.

İsrail'i 'terörist devlet' ilan etti!
İsrail'i 'terörist devlet' ilan etti!
GİRİŞ 31.07.2014 10:00 GÜNCELLEME 31.07.2014 10:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bolivya 1972'de imzalanan anlaşmayı da iptal ederek, İsrail vatandaşlarına vize uygulayacağını açıkladı.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ülkesinin İsrail’i "terörist devlet" ilan ettiğini açıkladı.

İsrail’in 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılar nedeniyle böyle bir karar alındığını belirten Morales, "İsrail’in yaşam hakkına saygı göstermediğini ve insanlık suçu işlediğini söyledi.

2009 yılında İsrail’in Gazze'ye saldırısını da “soykırım” olarak adlandıran Morales, ülkesinin İsrail ile olan diplomatik ilişkilerini sonlandırmıştı.

VİZE ANLAŞMASI DA İPTAL 

Bolivya, aynı zamanda İsrail vatandaşlarına vize uygulayacağını da açıkladı. 1972 yılında yapılan anlaşmayla İsrail vatandaşları Bolivya’ya vize almadan, serbestçe giriyorlardı.

Bolivya, İsrail ile 1972 yılında yapılan vize anlaşmasının askeri diktatörlük döneminde yapıldığına da dikkat çekti.

LATİN AMERİKA'DAN İSRAİL'E SERT TEPKİ

Bolivya, Gazze’de gerçekleşen saldırılara tepki gösteren tek Güney Amerika ülkesi değil.

Brezilya, Şili ve Peru, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıyı protesto etmek amacıyla İsrail’de bulunan elçilerini geri çağırmıştı.

İsrail’in 8 Temmuz'dan beri Gazze’ye düzenlediği saldırılarda bin 360 Filistin yaşamını yitirdi. Yaralanan Filistinli de 7 bin 600'ü geçti.

YORUMLAR 11
  • yılmaz sivri 9 yıl önce Şikayet Et
    MORALES. Senin gibi Tayyib gibi halkının ve mazlumun sesi olan liderlerin var olmasını diliyoruz.Müslüman ülkelerin kukla liderlerinide düşünmeye ve muhasebe yapmaya sevk edecektir.inşaallah bu tür çıkışlar.
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    israil sionist inancina göre hareket ediyor. hedefleri armagedonu gerceklestirmek. onlarin inancina göre kiyametin (armagedon) vakti geldi. iste tüm cabalari ile bunu gerceklestirmek istiyorlar. istiyorlarki tüm dünya devletleri bu savasa katilsin ve dünya savasi ciksinda atom bombalari patlatilsin. israil bunun icin kendisine yönelik elestirileri ve mesajlar dikkate almiyor. tüm söylenenler israil icin viz gelir tiriz gider. bu yüzden israile karsi akilli hareket etmek lazim. ne yazikki BATI israili her yönden destekliyor. su alti bootlarini mesela almanyadan aldilar. en son teknolji ile yapilmis bu su alti bootlar atom bombalari tasiyor. yani anlayacaginiz almanlar bunlara ortak. ingilizler bunlara ortak. abede bunlara ortak. fransa bunlara ortak. hepsi elleri tetikte saldirmak icin bekliyor.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    doğru söze ne denir!. Sadece alkışlamak düşer bize! Uyuyan Müslüman ülkelere ve Müslümanım diye ayakta uyuyan şahıslara,ekmeleddin gibi silik kişiliklere oy vermeyi düşünen şuursuzlara!
    Cevapla
  • NİZAMÜLMÜLK 9 yıl önce Şikayet Et
    bravooo. İsrail bir terör devletidir.Bu durumun bütün islam devletleri ve emperyalizme karşı duran tüm devletler tarafından kabullenmesi gerekir.
    Cevapla
  • Furkan Kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    İran İslâm Cumhuriyeti sayesinde Güney Amerika ülkeleri emperyalizm ve siyonizme karşı harekete geçmiş durumdadırlar. . İran sadece kendisi Filistin'e her türlü desteği verdiği gibi dünyada ezilmekte olan bütün halkları uyandırarak zulme karşı nasıl hareket etmek gerektiğini öğretiyor. Güney Amerika halkları kitleler halinde İslâm'ı kabul ediyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor