ABD ilk kez İsrail'i suçladı: Kabul edilemez!

Beyaz Saray, Gazze'de BM okulunun vurulmasından İsrail topçu birliklerinin sorumlu olduğuna dair "pek şüphe" olmadığını belirtti.

ABD ilk kez İsrail'i suçladı: Kabul edilemez!
ABD ilk kez İsrail'i suçladı: Kabul edilemez!
GİRİŞ 01.08.2014 00:15 GÜNCELLEME 01.08.2014 00:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde konuyla ilgili sorular üzerine, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un dün, saldırının sorumlusu olarak şu ana kadar elde edilen tüm delillerin İsrail askerini işaret ettiği yönündeki açıklamasını ve İsrail hükümetinin de okulun olduğu bölgeye ateş ettiklerini kabul etmesini hatırlatarak, "Dolayısıyla, bu trajik olayın tam ve acil şekilde soruşturulmasının öneminin altını çizsek de olaya hangi tarafın topçu birliklerinin karıştığına dair çok şüphe yok gibi görünüyor" dedi.

Earnest, "Şiddetten kaçan masum sivilleri barındıran bir BM tesisinin bombalanması tümüyle kabul edilemez ve tümüyle savunulamaz" ifadesini kullandı.

Masum Filistinlilerin hayatlarını kaybetmesinin trajik olduğunu belirten Earnest, Amerikan halkının dualarının bu korkunç çatışmada yaşamlarını yitirenlerin aileleriyle olduğunu kaydetti.

Earnest, İsrail'in masum sivillerin hayatlarını korumada daha fazlasını yapabileceğini ve yapması gerektiğini vurguladı.

ABD yönetimi dün, İsrail'in Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na bağlı okula düzenlediği ve en az 15 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınamış, ancak saldırıdan direkt İsrail'i sorumlu tutan bir ifade kullanmamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Bilal ÇELEBİ 9 yıl önce Şikayet Et
    BM OKULU. BM okulu vurulunca kabul edilemez, diğer yerler kabul edilebilir öylemi. Allahım sen bunları birbirine düşür de bir birlerini helak etsinler yarabbi. Bizde onların bizi seyrettiği gibi seyredelim.
    Cevapla
  • Samet CANBOLAT 9 yıl önce Şikayet Et
    .... emri belki de siz vermişsinizdir sizden habersiz israil hareket etmez. Bu timsah göz yaşlarını artık bırakın lütfen. 1950 yılından sonra Amerika ve İsrail devletlerini müttefik belirleyen zihniyeti kınıyorum.
    Cevapla
  • rıza durur 9 yıl önce Şikayet Et
    hainler. 2 hristiyan öldümü hemen ayağa kalkıyorsunuz,ya o kadar müslüman ölürken neredeydiniz,insanlık anlayışları kendi lerine geçerli olan zalimler sizi.yahudi ve hristiyanları dost sanan içimizdeki zavallılar görün işte..........
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    vah vah. ucu size dokundumu nasıl veryansın ediyorsunuz
    Cevapla
  • muhammet hüseyin ince 9 yıl önce Şikayet Et
    hişttt arkadaşlar:. şüphe yok gibi görünüyor diyolar siz ne diyorsunuz????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!