Beyaz Saray önünde Ermenistan protestosu

ABD'de yaşayan Azerbaycanlılar, son günlerde Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalar dolayı bu ülkeyi Beyaz Saray önünde protesto etti.

Beyaz Saray önünde Ermenistan protestosu
Beyaz Saray önünde Ermenistan protestosu
GİRİŞ 08.08.2014 09:39 GÜNCELLEME 08.08.2014 09:39

Washington'da yaşayan Azerbaycanlılar, son günlerde Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalar dolayı bu ülkeyi Beyaz Saray önünde protesto etti. Etkinliğe Washingtonlu Türkler de destek verdi. 

Yaklaşık 40 kişilik grup, ellerindeki döviz ve bayraklarla Beyaz Saray önünde bir araya geldi. Obama yönetimine seslenen Türkler ve Azerbaycanlılar, "Karabağ bizimdir bizim olacak", "Ya Karabağ ya ölüm" şeklinde sloganlar attı. Gruptakiler Türkiye, Azerbaycan ve ABD bayrakları ile üzerlerinde Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın aleyhinde ifadelerin olduğu dövizler taşıdı. 

Washington’da yaşayan bağımsız gazeteci Zaur Bayramlı, son günlerde Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik tekrar başlayan ve giderek artan askeri saldırılarına karşı bir araya geldiklerini söyledi. Bu saldırılar sonucu 14 askerin şehit olduğunu belirten Bayramlı, “Bildiğiniz gibi 8 Ağustos’ta Soçi’de Rusya’nın arabulucuğuyla Azerbaycan ve Ermenistan cumhurbaşkanlarının görüşmesi bekleniyor. Amacımız bu görüşme öncesi haklı tepkimizi göstermektir.” şeklinde konuştu. Bayramlı, Türkiyeli arkadaşlarının kendilerini yalnız bırakmadıklarından dolayı memnuniyetini dile getirdi. 

Beyaz Saray önündeki eylem yaklaşık iki saat sürdü. Grup protestoların ardından olaysız dağıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!