Obama’nın en zor kararı

IŞİD militanının ABD'li gazeteciyi keserek öldürmesi sonrası gözler Obama'ya çevrildi.

Obama’nın en zor kararı
Obama’nın en zor kararı
GİRİŞ 21.08.2014 10:11 GÜNCELLEME 21.08.2014 10:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Amerikan savaş uçaklarının bombardımanına karşılık IŞİD’in bir ABD’li gazetecinin boğazını keserek öldürmesi, rehin tutulan diğer ABD’li gazeteci için, ‘Karar senin Obama’ diye mesaj vermesi ABD Başkanı’nı zor bir tercihle karşı karşıya bıraktı.

IŞİD militanlarının 2012’de savaşı izlemek için bulunduğu Suriye’den Türkiye sınırına gitmek üzereyken kaçırdığı ABD’li gazeteci James Foley’nin başının kesilerek öldürüldüğü video tüm dünyada infiale sebep oldu. IŞİD’in ‘ABD’ye mesaj’ başlığıyla yayımladığı videoda ABD’nin kendilerine yönelik bombardımanına karşılık ABD’li gazetecinin öldürüldüğü belirtiliyor.  Videoda Türkiye sınırında kaçırılıp IŞİD’in elinde 1 yılı aşkın süredir rehin olan bir başka gazeteci Steven Sotloff da Guantanamo’daki turuncu mahkum üniformalarını andıran bir kıyafetle gösteriliyor ve Obama’ya, ‘Şimdi karar senin. Bu gazetecinin hayatı senin vereceğin karara bağlı’ çağrısı yapılıyor. Çağrıyı yapan kişinin çok düzgün bir İngilizceyle ve İngiliz aksanıyla konuşması da dikkat çekiyor. 

YORUMLAR 4
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Başkan OBAMA,nı İNGİLTERE,ye Karşı Verdiği Bağımsızlık Mücadelesini Destekliyoruz!. Evet-AP dinleme skandalıyla, Edward Snowden itiraflarıyla Obama YALNIZLAŞTIRILIYORDU! AIPAC, öldürülen 3 İsrailli gencin cesetlerini bir araya getirip o bölgeye koydurdu! Olayı HAMAS'a yıktı! Obama'nın İsrail'i eleştirmesi daha da yalnızlığa itilmesi demekti! Zaten 'İsrail'in kendini koruma hakkı vardır. Ancak aşırıya kaçmamalı" sözü bile Yahudiler'i çileden çıkartmıştı. Obama masasının üzerinde bekleyen İsrail savunma sistemlerine "EVET!" demek zorunda kalmıştı!. Gazze üzerinden Türkiye'ye ve Erdoğan'a ders vermeye çalışan bu grup birkaç gündür "Irak'a girmeyi asla düşünmüyoruz!" diye konuşan Obama'ya yeni bir gol attı! Missouri eyaletinde bir polis, silahsız siyahi bir genci 10 kurşunla vurarak, halkı sokağa döktü! Bizde de çadırları yakmışlardı! Ardından siyahi OBAMA zorda kalsın diye devlet bütün silahlı güçleriyle, zencilerin oturduğu bölgelere çöktü! Ortalık Gazze'ye döndü! Irak'ta olmak istemeyen ve rolünü Türkiye'ye bırakmak için geri çekilen Obama bu kez içeride vuruluyordu,
    Cevapla
  • Kasım Küçüktosun 9 yıl önce Şikayet Et
    Işid ABD oyunu. Bu Işid hep ABD ile mücadele ettiğini söylüyordu ama şua ana kadar hiç bir Abd vatandaşını öldürmemişti. Şimdi ne oldu da böyle bir şeye kalkıştılar. Yoksa görevlerini tamamladılar ABD de bunları tasfiye edince böyle bir girişimde bulundular?
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Bana oyle geliyor ki. Bu hem Muslumanlara hemde iceriden ve disaridan ablukaya alinmis amerikan derin devletine feci mesajlar var..Gorursunuz en buyuk darbeyi amerika yiyecek..hem iceriyi sarmislar masonlar hemde cin i kale yaptilar ekonomik yonden borclandirdilar..Bakmayin amerikan derin devletide masonlardan kurtulmak istiyor ama senato masonlardan olusuyor.el mahkum yani
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 9 yıl önce Şikayet Et
    İllüzyon var. Başı kesilen adam illüzyonu IŞİD'in illüzyonu. Müslümanlar savaş esirlerinin kafasını kesemez, onlara eziyet bile edemez. Aralarında ingilizce konuştuklarını söylüyorlardı, IŞİD'in tamamen provokasyon olduğu da gözlerden kaçmıyor böylece. İngiltere ve ABD'nin oraya operasyon yapmak için bir bahanelei olmalı, değil mi? Film de kesin animasyondur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi