New York'ta İsrail'e protesto

ABD'nin New York kentinde, Gazze saldırıları nedeniyle İsrail karşıtı gösteri düzenlendi.

New York'ta İsrail'e protesto
New York'ta İsrail'e protesto
GİRİŞ 21.08.2014 14:34 GÜNCELLEME 21.08.2014 17:09

Göstericiler, Brooklyn'deki Cadmen Plaza Park'ta toplandı. Konuşmalarda, Filistin halkıyla dayanışma içinde olunduğu vurgulandı. Buradan hareket eden eylemciler, Brooklyn Köprüsü üzerinden Manhattan'a doğru yürüyüşe geçti.

Göstericiler, ABD Başkanı Barack Obama'ya seslenerek ''İsrail için daha fazla paraya hayır'' diye bağırdı. Bir eylemci de üzerinde ''Gazze için para'' yazan döviz taşıdı.

AA muhabirine konuşan ABD doğumlu Filistinli genç şair Salani Salih, ''Filistinli veya değil, Müslüman, Hristiyan veya Yahudi, hangi dinden, ıraktan olursak olalım fark etmiyor. Bugün İsrail'in vahşetine maruz kalan Filistin halkıyla dayanışma gösterisi için buradayız. Bu desteğin devam edeceğini umuyorum. Sesimizi duyurmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yürüyüşe Queens'ten katılan bir başka gösterici, ''Özgürlüğümüz için buradayız. Yeni doğmuş bebekler dahil, öldürülen çocuklarımızı korumak için buradayız'' dedi.

Yürüyüşte, Ferguson'da siyahi gencin polis tarafından öldürülmesini protesto edenlerle dayanışma mesajı da verildi. Göstericiler, ''Ferguson'dan Filistin'e haklı direniş'', ''Ferguson'daki vahşeti ve Gazze'deki vahşeti durdurun'' şeklinde slogan attılar.

Yürüyüş, İsrail polisiyle eğitim ve bilgi paylaşımı yaptığı belirtilen New York Polis Teşkilatı'nın genel merkezinin önünde sona erdi.

Bu arada, eylemciler Brooklyn Köprüsü üzerindeyken, yandaki Manhattan Köprüsü'ne Filistin bayrağı asıldı. Yaklaşık yarım saat kadar asılı kalan bayrak polis tarafından indirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Yerel seçim; Panorama; Son durum