IŞİD'e büyük operasyon hazırlığı

Obama hükümeti, terörle mücadele stratejisi kapsamında IŞİD'e karşı daha sert bir askeri harekât için Kongre'den izin almaya hazırlanıyor.

IŞİD'e büyük operasyon hazırlığı
IŞİD'e büyük operasyon hazırlığı
GİRİŞ 24.08.2014 00:25 GÜNCELLEME 24.08.2014 00:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Amerika'da yayınlanan Washington Post gazetesi, Obama hükümetinin IŞİD'e karşı kapsamlı bir askeri operasyon için Kongre'den izin almayı düşündüğünü yazdı.

Gazete adı açıklanmayan bir uzman yetkiliye dayanarak verdiği haberinde, kongreden çıkabilecek söz konusu onayın Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı sınırsız güç kullanmak için yasal yetki vereceğini belirtti. 

IRAK VE SURİYE'DE OPERASYON

Haberde, ABD ordusunun IŞID'a yönelik yeni mücadele çerçevesinde Irak ve Suriye'de operasyon düzenleyebileceğine dikkat çekilirken Suudi Arabistan Ürdün ve Türkiye'nin Irak'taki Sünni vatandaşlarının IŞİD'e destek vermemeleri konusunda ikna edilebileceği ifade edildi. Kongre son olarak 2001 yılında El Kaide, 2002 yılında da Saddam Hüseyin yönetimindeki Irak'a karşı askeri yetkiye onay vermişti. 

Haberde ayrıca herhangi bir askeri harekat operasyonunu "yapılabilir ve istenebilir" olarak görülmesi gerektiği ve bu yasanın 2001 yılında El Kaide'ye karşı yürütülen "Askeri Güçlerin Kullanım Yetkisi" yasası kapsamında olabileceği vurgulandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • CETİN es 9 yıl önce Şikayet Et
    12 EYLÜLDE İKİZ KULELER YIKILDI ABD AFGANİSTANA GİRDİ ŞİMDİ. birden bire işid ıraka giriyor hiç bir zorluk çekmeden musul ve birçok yeri ele geçiriyor şimdi abd dünyayı kurtaracak hamlelere girişiyor yakında bm den d onay alırlar bu senaryolar 12 eylül ve ıraktaki nüklüer bahane ile aynı abd yeni bir katliam için işidi kullandı şimdi işid üzerinden başka katliamlar ey abd ve israil yeryüzünün en şerlii ve pislik insanları sizlersinizz allah belanızı versin ey abd ve israil size lanet olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?