ABD'de Eric Garner yürüyüşü

New York'un Staten Island bölgesinde binlerce kişi, geçen ay polis tarafından öldürülen astım hastası Eric Garner için yürüyüş düzenledi.

ABD'de Eric Garner yürüyüşü
ABD'de Eric Garner yürüyüşü
GİRİŞ 23.08.2014 21:25 GÜNCELLEME 23.08.2014 21:25

New York'un Staten Island bölgesinde, 17 Temmuz'da polisin gözaltına almaya çalıştığı sırada boğazını sıkarak ölümüne sebep olduğu 43 yaşındaki astım hastası siyahi Eric Garner için, binlerce kişinin katılımıyla protesto gösterisi düzenlendi.

GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Siyahi aktivist ve din adamı Al Sharpton öncülüğünde ''Geri adım atmayacağız'' başlığıyla, Eric Garner'ın öldürüldüğü bölgede yapılan gösteriye, aralarında beyazlar, kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu binlerce kişi katıldı.

ELLER HAVADA, ATEŞ ETME

Staten Adası'na feribotlar ve otobüslerle gelen binlerce protestocu 6 çocuk babası Garner'ın beyaz polislerce üzerine çıkılıp, boğazının sıkılarak öldürüldüğü yerde toplanırken, ''Biz yüzde 99'uz, hepimiz Eric Garner'ız'', ''Bir sonraki ben miyim?'' pankartları ve Ferguson'da öldürülen Micael Brown'a atıfla ''Eller havada, ateş etme'' sloganları eşliğinde yürüdü.

Protesto öncesi Mt. Sinai Kilisesi önünde konuşma yapan siyahi aktivist Sharpton, ''Eğer siz bunu ona yapabiliyorsanız, herkese yapabilirsiniz. Bunu yaptığınızda biz asla sessiz kalmayacağız'' ifadelerini kullandı.

Protestoya Garner'ın ailesi, üzerinde fotoğraf basılı kırmızı tişörtlerle katılırken, oldukça üzgün oldukları gözlendi.

Garner'ın ölümüyle ilgili yayınlanan raporda, olayın bir cinayet olduğu, kaçak sigara sattığı gerekçesiyle polis tarafından yakalanmaya çalışıldığı esnada boğazına ve göğüs bölgesine çökülmesi sonucu nefessiz kalarak hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

New York şehir savcılığı da olayla ilgili delilleri gelecek ay içinde büyük juriye sunacağını ve Garner'ın ölümünde suçlu olanların ortaya çıkarılacağını belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!