Michael Brown'un babasından açıklama

9 Ağutos'ta ABD polisi tarafından öldürülen Michael Brown'ın babası sükunet çağrısı yaptı.

Michael Brown'un babasından açıklama
Michael Brown'un babasından açıklama
GİRİŞ 25.08.2014 08:49 GÜNCELLEME 25.08.2014 08:49

Günlerdir protesto yürüyüşleri düzenleyen siyahileri sessizliğe davet ederek, sükünet çağırsı yapan Baba Michael Brown, festivale gelen kalabalığa hitaben, ''Sizden bugünü sessizlik günü ilan etmenizi istiyorum.'' dedi.

Ünlü insan hakları savunucusu Rahip Al Sharpton'ın da, baba Michael Brown'a destek vermek için kürsüye birlikte çıktıkları gözlendi. Brown'ın kürsüye çıkmadan önce bir ara gazetecilere yüzünü göstermemek için havlu ile kapatması dikkat çekti.

Kürsüde çok kısa bir konuşma yapan Brown, ''Oğlum huzur içinde yatarken cenazesinde tek istediğm barış'' diyerek mikrofunu Rahip Al Sharpon'a verdi.

2 yıl önce yine ABD'nin başka bir eyaleti olan Florida'da, bir gece bekçisi tarafından öldürülen siyahi genç Traywon Martin'in babası Tracy Martin'in de festival etkinliğinde hazır bulunurak konuşma yaptı.

Aynı şekilde, eylemci ve protestoculara eylemlerinde şiddetten kaçınmalarını gerektiğine vurgu yapan Tracy Martin ''Herkes çocuklarını iyi bir şekilde eğittiğinden emin olmalı. Başkalarının çocuklarımızı öldürmelerine, onları eğitimsiz bırakarak sebep vermemeliyiz'' diye konuştu.

Diğer yandan bügünkü cenaze törenine binlerce kişinin katılması beklenirken, 3 kişilik bir ekibin de Beyaz Saray'ı temsilen katılaması bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor