'Çok yaşa' dedi sınıftan atıldı

ABD'li lise öğrencisi hapşıran arkadaşına 'Allah seni uzun yaşatsın' anlamına gelen 'çok yaşa' kelimesini kullanınca sınıftan atıldı.

'Çok yaşa' dedi sınıftan atıldı
'Çok yaşa' dedi sınıftan atıldı
GİRİŞ 26.08.2014 12:50 GÜNCELLEME 26.08.2014 13:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'nin Teeneese eyaletindeki bir okulda öğretmen skandalı yaşandı. Sınıfta arkadaşının hapşırması sonucu 'Allah seni uzun yaşatsın (God Bless You)' anlamına gelen 'çok yaşa' ibaresini kullanan Kendra Turner adlı 17 yaşındaki kız, öğretmeninin tepkisiyle şoke oldu. 

''SINIFIMDA ALLAH KELİMESİNE İZİN VERMEM''

Öğrencisinin söylediği sözü duyan öğretmen, 'bu lafı kim söyledi?' diyince Turner kendisinin söylediğini belirtti. Bu ibareyi nereden öğrendiğini soran öğretmenin ise 'ailem bana nezaket kelimesi olarak öğretmişti' yanıtını verdi. Öğrencisine kızan öğretmen ise 'Papaz'nın söylemlerine karşı özgür ol, ben sınıfımda 'Allah' kelimesine izin vermem, eğer öğretmen ve okulun koyduğu kuralları beğenmediysen eğitimini Papaz'la yapmaya devam edebilirsin' dedi.

Skandalı öğrenen yetkililer öğretmen hakkında işlem başlatırken, Turner'ı sınıftan atan öğretmen, öğrencisini 'izinsiz konuştuğu' için attığını söyledi.

DESTEK KAMPANYASI YAPILDI

Liseli kızın sınıftan bu şekilde atılması ülke genelinde de gündem konuları arasına girdi. Twitter'da bazı kullanıcılar paylaştıkları fotoğraflarla Kendra Turner'a destek verdi.

Statement: Dyer County students have shown their support for Turner with handmade t-shirts

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Faruk Doğrusöyler 9 yıl önce Şikayet Et
    God Bless You. Direk çevirince çok yaşa demek ancak tanrı seni kutsasın manasında da kullanılır. God tanrı demektir. Allah(cc) Kuran-ı Kerimde bize öğrettiği kendi özel adıdır. Tanrı kelimesi Allah (cc) kelimesine denk değildir. Sınıf öğretmeni kendi gibi ateist nesil yetiştirmek niyetinde, memleket ABD olunca şaşmamak lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar