Pentagon'dan Kuzey Kore'ye sert cevap

Kuzey Kore'nin, Güney Kore ve ABD'nin düzenlediği ortak askeri tatbikatı kınaması üzerine, Pentagon'dan sert cevap geldi.

Pentagon'dan Kuzey Kore'ye sert cevap
Pentagon'dan Kuzey Kore'ye sert cevap
GİRİŞ 27.08.2014 10:52 GÜNCELLEME 27.08.2014 10:52

ABD Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin 'savaş tehdidi' diye tanımladığı ABD ve Güney Kore ortak askeri tatbikatlarının sürekli devam edeceğini belirtirken, Kuzey Kore'ye uluslararası yükümlülüklerini uygulanması tavsiyesinde bulunduğu.

Öte yandan, New York'ta bulunan yüksek rütbeli Kuzey Kore diplomatı Ri Tong-il'in, BM'ye resmi mektup göndererek, Güney Kore ve ABD'nin ortak askeri tatbikat konusunu acil gündeme salınmasını talep ettiği öğrenildi.

Kuzey Kore resmi medyasının da bu tür askeri tatbikatların kınanması için uluslararası topluma çağrıda bulunduğu bildirildi.

Kuzey Kore resmi medya organı Rodong Sinmun, Güney Kore ve ABD'nin yarımadada askeri tatbikatlarını sürdürmesi halinde, ülkenin kendisini 'meşru müdafaa' etmekten başka çaresinin olmadığını kaydetti. Resmi Pyeongyang'ın, 'meşru müdafaa' ifadesini uzmanlar genellikle nükleer saldırı olarak değerlendiriyor. 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!