Washington'da ABD polisine protesto

Başkent Washington'da düzenlenen protestoda son dönemde çok tartışılan polis şiddeti kınandı.

Washington'da ABD polisine protesto
Washington'da ABD polisine protesto
GİRİŞ 28.08.2014 11:45 GÜNCELLEME 28.08.2014 11:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD'nin başkenti Washington'da toplanan sivil toplum örgütleri, Ferguson'da polis tarafından öldürülen siyahi genç Michael Brown için adalet çağrısında bulundu ve son dönemde çok tartışılan polis şiddeti ve "militerleşmesini" protesto etti.

ABD Adalet Bakanlığı önünde toplanan 100'ü aşkın sivil toplum örgütü üyesi, polisin siyahilere ve azınlıklara yönelik şiddetine tepki göstererek, Michael Brown'ı öldüren polis memuru Darren Wilson'ın yargılanması talep etti. Basın açıklaması yaparak, ABD Adalet Bakanı Eric Holder'ı göreve çağıran göstericiler, "Ellerim havada, ateş etme", "Michael Brown için adalet", "Irkçı polisleri durdurun", "Militerleşmiş polis zorbalığın garantisi", "Katil polis, hapse" yazılı dövizler taşıdı.

Protestoyu düzenleyen sivil toplum örgütlerinden No Fear Coalition'ın üyesi Marsha Coleman Adebayo, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, "Ferguson'da yaşanan polis şiddeti, sivil haklar hareketinin bü ülkede hiç yaşanmadığı izlemini verdi" dedi.

Brown'ı öldüren polisin hala serbestçe dolaşabildiğini vurgulayan Adebayo, bunun inanılmaz bir çifte standart örneği olduğunu ifade etti. Irkçılık üzerine kitapları olan Adebayo, kendi oğlunun da polisin ayrımcılığına maruz kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Benim yüksek lisans eğitimine devam eden oğlum da polis tarafından hiç sebepsiz yere 30 kere durduruldu. O da bunlardan birinde öldürülebilirdi. Çocuklarımız tehlike altında ve biz evde oturup onların Amerika sokaklarında öldürülüşünü izleyemeyiz. Buna 'yeter artık' demek için buradayız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hakan kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    obama nerdesin. sokaklar kan gövdeyi götürüyor polis şiddeti var diktatör obama nerdesin cnn nerdesin bbc nerdesin ?? ağaç değil insan öldürüyorlar... nerdesiniz demokrasi savunucularııııııı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı