ABD'den İsrail'e sert tepki!

ABD yönetimi, İsrail'in yeni yerleşim yerleri inşa etmek üzere Filistinlilere ait geniş bir araziye el koymasına tepki gösterdi.

ABD'den İsrail'e sert tepki!
ABD'den İsrail'e sert tepki!
GİRİŞ 03.09.2014 00:20 GÜNCELLEME 03.09.2014 01:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı açıklamada, "Yerleşim yerleri inşasını genişletmede kullanmak üzere büyük bir alanın 'devlet arazisi' olarak ilan edilmesinden derin kaygı duymaktayız" ifadesini kullandı.

"BU KARARI İPTAL EDİN"

ABD yönetimi olarak, İsrail'in yeni yerleşim yerleri inşasına dönük faaliyetlerine karşı olduklarını uzun süredir dile getirdiklerini anımsatan Psaki, "İsrail hükümetini bu kararı iptal etmeye çağırıyoruz" dedi.

"ENDİŞE DUYUYORUZ"

Psaki, "Doğu Kudüs'teki hassas bölge (Yahudi yerleşimi) Giv'at Hamatos dahil, yeni yerleşim yerleri ile Doğu Kudüs'te de inşaat ve planlama duyurularının her an yapılabileceğine dair haberlerden çok endişeli olduklarını" belirtti.

"Bu adımların, İsrail'in Filistinlilerle daimi statü anlaşmasını müzakere etme yönünde belirttiği hedefe ters düştüğünü ve eğer hayata geçirilirse çok rahatsız edici bir mesaj göndereceğini" kaydeden Psaki, "İki tarafa da, müzakere edilmiş iki devletli bir çözüm umutlarını zedeleyecek her türlü tek taraflı adıma güçlü muhalefetimizi vurgulamaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 13
  • Kurabiye Canavarı 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'e Endişe . ABD'.nin endişesi bir türlü bitmiyor.İş müslümanlara gelince tepesine bomba yağdırıyorlar , konu İsrail olunca endişe duyuyorlar.O da palavradan bir endişe , milletin gazını almak için . Büyük şeytan ABD bu zulümkar tavrınla ayakta kalamzsın.Küfürle ayakta kalsan da zulümle yürümez bu gemi.Ne zaman anlayacaksınız ?
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    senotoda sizi yutarlar. ABD senotosu yahudi ve ingiliz asıllı çoğunlukta olduğu sürece siz ancak pinokyoculuk oynarsınız yemezler aynı kafa aynı siyaset sizlerii sömürücülük ve istilacılıktan kurtaramaz.dünyayı rahat bırakın, siz 3 nüz karışmazsanız dünyada inanın savaş bile olmaz.
    Cevapla
  • osman gündoğdu 9 yıl önce Şikayet Et
    ey demokrat! sizde demokrasi ne geze sizin zihniyetiniz vesayetçi. sizin döneminizde israile ödediğiniz tank modarnizasyonu paralarının yarı fiyatını beğenmediklerin kendi tankını yapıyor.sömürülmeye alışmışların,yürekleri işgal edilmişlerin özgürlükçü olmaları ne kadar komik:)
    Cevapla
  • osman gündoğdu 9 yıl önce Şikayet Et
    kimkime nerden toprak vermiş kardeşim???. sizin zihniyetiniz bu ,zaten 90* yıldır siz böyle kardeşlerinizle uğraştığınız için dünjyada neler olduğunu göremediniz.filistinde ölen her çocukta sizinde sorumluluğunuz var.sizin tek bildiğiniz laf demokrat kardeşim.siyonist karşısında dizinizin bağı çözülüyor
    Cevapla
  • demokrat 9 yıl önce Şikayet Et
    osman gündoğdu. bir tane örnek vereceğim, maalesef sizleri çok derin bir uykuya almışlar, sindire sindire hazmede hazmede. tek örnek : İstanbul. ne kadar israile toprak verilmiş dikilen kulelerin ne kadar İsrail ile bağlantılı ve bu kimin döneminde olmuş bir öğrensen ağzın öyle bir açık kalır ki dindar bildiklerini sopa ile kovalarsın. hayırlı uykular
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?